A kis miniállamban San Marinóban rendeznek a héten Challenger tornát, mondhatni már a szokásos nyári időpontban.

A Challenger Touron is számos formaingadozást, hullámzást figyelhetünk meg. Egyszer fent, máskor lent tartja a mondás, röviden tömören ez történik az ibériai Sanchez-Izquierdoval is.

A spanyol fiú tavaly is remekül szerepelt, extra pozitív mérleggel, és az új esztendőt is remek formával nyitotta, ám a július beköszöntével, mintha megakadt volna a gépezet. Jászvásáron a brazil Meligeni elleni második körös meccsén sima két szettben kapott ki, azóta csak keresi önmagát. Látványosan önbizalomhiányban szenved. San Benedettóban az olasz Ferrari már az első körben hazaküldte és láttam a cordenonsi első körös vereségét is Gulbis ellen, ahol rendre leadta, nem tudta megtartani a break előnyeit, pedig a lett hozta az aktuális kiborulásait is és ezt sem tudta meglovagolni Sanchez-Izquierdo.

A mai riválisa a vele ellenkezőleg, szöges ellentétben lévő, francia Muller lesz, aki jó passzban van. Júniusban a nyarat egy Blois Challenger torna megnyerésével kezdte és a legutóbbi két olasz körversenye is remekül sült el, két elődöntős szerepléssel, ahol rendre a kínai Zhang tudta csak megállítani, az a kínai, aki rendre a döntőkig menetelt, utóbb, pedig megnyerte a cordenonsi versenyt.

Muller jelenleg más szinten van mind lelkileg, mentális téren, mind a játéka is összerakottabb a spanyol ellenfelénél. Véleményem szerint a kissé széteső Sanchez-Izquierdo nem a lendületes gall ellen fog hirtelen felállni a gödörből, erre még pár hét kemény munka ráfog menni az edzőjével. Könnyed Muller sikert jósolok!

Nikolas Sanchez-Izquierdo - Muller, Alexandre: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp