A mai Bayer 04 Leverkusen - FC Augsburg német Bundesliga találkozó kapcsán már napok óta a néhai mesteredző Verebes Józsi bácsi örök érvényű mondása jár a fejembe, mely szerint “egyszer majd valaki nagyon beleszalad a késbe”. Nem bő lére eresztvén ez, az akkortájt a Győri ETO-nál dolgozó trénernél azt jelentette, hogy egy gyengébb periódus után valakit nagyon megszór majd a csapata. Nos, én láttam a hazaiak mind a két szezonbéli tétmeccsét. A két sitt az két sitt, azon nagyon nincs mit magyarázni, viszont a Dortmund elleni bajnoki nyitány kihagyott gólhelyzeteinél már érlelődött bennem ez a mostani tipp. Az már csak hab lehet a tortán, hogy a sorsolás szeszélye pont azt az FC Augsburg-ot sodorta a "Gyógyszergyáriak" útjába, akik a nyitófordulóban belenéztek egy négyesbe a Freiburg ellenében.

Teljesen partiban volt a dortmundi nyitómeccsen Gerardo Seoane csapata a hazaiakkal, viszont a gyatra helyzetkihasználásuk miatt pont nélkül távoztak az első forduló rangadójáról. Most már nincs mese, javítaniuk kell! Az Elversberg elleni kupameccsen a védelem, a Dortmund elleni bajnokin a támadószekció betlizett, pedig játékban mind a két találkozón megvoltak a piros-feketék. Most úgy gondolom, hogy a hazai pálya előnyét kihasználva egy nyugodtabb, koncentráltabb játékkal rukkolnak majd elő Patrik Schick-ék és ennek gólokban is mutatkoznia kell. A előző mérkőzésen kiállított Hradecky kapust biztos hogy nélkülözniük kell, mint ahogyan pótolniuk kell a sérült Robert Andrich-ot is a középpályáról. Ugyanakkor ez nem jelenthet gondot, ettől még simán begyalulhatják vendégeiket.

Egy forduló után dőreség lenne még mérleget vonni egy csapatról, de úgy tűnik, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az FC Augsburg a mostani szezonban is a bennmaradásért fog küzdeni. Nagyon össze kell szednie magát a nyáron kinevezett Enrico Maassen alakulatának, ha nem szeretne idejekorán lemondani erről a lehetőségről. A Freiburg ellen, hazai környezetben, nagyon rosszul néztek ki és várhatóan a Leverkusentől sem nagyon várhatnak könyörületet. Ráadásul rengeteg a sérültjük is, tehát sok variációs lehetősége a változtatásra nem nagyon maradt a szakvezetésnek.

A jobb erőkből álló hazaiak motivációja a javításra, az elmúlt évek egymás elleni eredményei és a vendégcsapat bajnoki rajtja miatt úgy gondolom, hogy a leverkuseniek szereznek legalább 3 gólt a mérkőzésen.

Bayer Leverkusen - FC Augsburg: Bayer Leverkusen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp