Szerintem minden sportfogadó társam látta a Banyer München legutóbbi meccseit. Ezek tükrében szinte elképzelhetetlen, hogy bárki megszoríthatja őket a hazai bajnokságban.

Nagelsmann a szememben a jövő futballedző generációjának legjobbja. Ő olyat tud, amit a többi fiatal nem. Nem csak motivál, nem csak forradalmár, de fiatal kora ellenére a sztárokkal is tud bánni. Egyszerűen oda vagyok érte. Ő az, aki a Klopp által tökélyre fejlesztett gegenpressing hatékonyságát tovább tudta csiszolni. Egyetlen problémája a csapat védekezésének a megszerkesztése. Kell ehhez két szörny a védelem tengelyébe, akik úgy egy-egyeznek az ellenfél csatáraival, mint senki, de emellett a támadásokban is használhatóak. És kell egy olyan kapus, aki bármikor bravúrra képes, nem fagy le akkor sem, ha meccsenként csak 1-2 esetben kell nagyot védenie, egyébként pedig megnézi meccs közben a Downton Abbey legújabb részét.

Látható, ezekkel még vannak problémái Nagelsmannak, mert Neuer mostanában nagyon nem akarja félbehagyni a Downton Abbeyt meccs közben sem, inkább ad egy-két gólt mindig az ellenfélnek. Aztán jött De Ligt Süle helyére, ami szerintem pozitív, de valami miatt mégis Hernandezt tolta be középre helyére. Szóval még kell csiszolni ezt a védekezést. Ezzel szemben a támadójáték tökéletes, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az első félidő öt gólját öt különböző játékos szerezte.

Ha megnézzük a Wolfsburgot, ilyen szép szavakkal nem illethetjük. Évek óta keresik magukat, folyamatosan változtatnak a koncepción. Most épp Nico Kovac edzőben látják a felemelkedés zálogát, de az első fordulóban az újonc Werder Bremen ellen sem sikerült nyerniük. Az összefoglalót néztem csak meg a meccsből, nem győztek meg, a védekezésük kaki.

A Bajorok két tétmeccsét elnézve az állapítható meg, hogy csúcsformában vannak: első félidőben 5 gól a Frankfurt ellen és 3 gól a Leipzig ellen. Hát ha most nem rúgják meg ugyanezt a mennyiséget, akkor megeszek egy egész habanerot a magyaros pizzámon.

Bayern München - VfL Wolfsburg: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp