Már amikor megláttam még napokkal korábban, hogy lesz egy ilyen meccs a nyitókörben, egyből arra gondoltam, hogy a Valencia itt kap egy kampót.

Miért? Mert nekem picit a Valencia olyan, mint a Man. United. A tulajt utálják, itt is. Bár a csődtől mentette meg a csapatota tulaj, ettől még a tény az tény. Aztán a Valencia minden ''öregtől' megszabadult, megfiatalította a keretet, de ebből így komoly eredmények nem jöhetnek ki. Aztán amikor sikerült megszerezni szerintem a legjobb edzők egyikét Bordalást, egy év után ő sem bírta a légkört (voltak így előtte páran), és lelépett. Pedig Bordalás azért tud ezt-azt, és nem játszik a csapata szép focit, azért az, hogy egy Getafét felemelt, és az EL-be juttatott, az nem volt épp gyenge teljesítmény, nézzük csak meg, hogy aztán nélküle a Geta végig a kiesés ellen küzdött. Helyette jött Gattuso, aki mondjuk habitusát tekintve szintén nem könnyű ember. Én azért főleg játékosként ismertem, de edzőként még rosszabb lehet szerintem. Ha így nézzük, a Valencia azért megint nagy lapmágnes lehet, és villanhatnak a pirosak, mert a tyutyimutyi játékot biztos nem tűri.

Aztán a tipp mellett a harmadik és negyedik indok így egyben és mégis külön: Paulista és Guedes. Előbbi (megint) sérült, mint az előző idényben szinte végig, Guedest meg elvitte a PL-es Wolves, így nem lesz egyszerű. Duro maradt, de mint 9-es, ki kell szolgálni. Ki fogja megtenni? Soler, Samu vagy Musah képes rá, szó se róla, de azért náluk a forma kérdéses.

A Girona majd jön az újoncok lendületével, Stuanit jól ismerjük, remekül fejel, biztos végigvisz egy-két komoly kontrát is.

A Valencia védelme azért Cömerttal, Diakhabybal, Guillamónnal sebezhető volt, és szerintem az is maradt. Ott lesz a brutál meleg, nem kedvez a tiszta fejnek, a kombinatív, építő jellegű focinak. Én nem zárom ki, a hogy a Barca-Rayo meccshez hasonló förtelmet látunk. Egy szó, mint száz, el nem tudom képzelni, hogy a Valencia nyerni fog.

Valencia - Girona FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp