Az újabb Masters torna is már az elődöntőknél tart Cincinnatiban. Röpül az idő és lassan tényleg itt van a US Open is, 9 nap múlva kezdődik!

A "rangosabb" elődöntő kétségtelen a világelső Medvedev és a görög "félisten" Tsitsipas találkozása, elviekben. A másik ágon a két meglepetés győztes, Norrie (verte Alcarazt) és Coric találkozik, aki pedig a Nadal és Bautista-Agut verés után Auger Aliassimét is elnáspángolta!

Szóval elviekben rangadó ez az orosz-görög ütközet, de látva a negyeddöntős meccseket és történelemben megejtett eddigi randevújaikat, nálam egyértelműbben fest a képlet.

Medvedev nem indulhatott Wimbledonban és bár pontokat nem osztottak a versenyen, nehogy hátrányba kerüljenek az orosz és fehérorosz sportolók, azért csak kizökkenthette a ritmusból a Medvét, hogy nem játszhatott a megszokott program szerint.

Mostanra azonban teljesen utolérte magát Daniil, aki Los Cabosban tornát nyert, Montrealban ugyan az eksztázisba kerülő Kyrgios ellen elvérzett, ám Cincinnatire alaposan összekapta magát.

A Van de Zandschulp, Shapovalov, Fritz holland-kanadai-amerikai szerelvényt is szett vesztés nélkül siklatta ki, főleg a tegnapi produktuma volt meggyőző.

Tsitsipas a szerb Krajinovicot és Schwartzmant szintén két-két szettben oldotta meg, de Isner ellen dadogott a játéka és azért az mindent elmond, hogy a második szett közepétől, rendre akadozott az szerva játéka egy két méter feletti amerikai ellen, aki egyáltalán nem a fogadó játékairól híres.

Ismételten leírom, főleg a tegnapi produktumok miatt döntöttem Medvedev mellett, de a 7-2 -es orosz egymás elleni mérleg is erősen támogatja az orosz oldalt. Eddig egyszer salakon és egyszer teremben kapta el Tsitsipas Medvedevet, nyílt, kemény terepen eddig sem sikerült, szerintem ma sem törik meg ez a rossz sorozat hellén részről.

Medvedev, Daniil - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp