A mai napon, azaz csütörtökön kezdődik a 2022-es férfi kosár-Eb, és végre egy olyan kontinenstorna, ahol a nagy nevek, az igazi ászok is a pakliban vannak Doncic, Gobert, Giannis, Sabonis, Valanciunas, ....-szóval az NBA ászai is tiszteletük teszik, így minden bizonnyal egy nívós Eb-nek lehetünk szemtanúi. Sokkal jobb nézni, követni az eseményeket, hogy a rajtnál mi magyarok is ott vagyunk, és akár még reménykedhetünk is a továbbjutásban, mert amit a világbajnoki selejtezőn a litvánok ellen játszottunk, meg ahogy a cseheket vertük, az azért kellemes volt a szemnek.

A bosnyákok ahhoz képest, hogy megfeküdtek Montenegró ellen, azt követően a fullos kerettel felálló franciákat megverték, így hagytak esélyt maguknak a vb-re is kijutni. Ha már NBA, a bosnyákoknál lesz Nurkic, aki igencsak hasznára lehet ma a csapatnak, mert mi a palánk alatt azért annyira nem vagyunk erősek. Rosszak sem, de Nurkic azért más szint. Az is törvényszerű, hogy majd megkapja a sztároknak járó fújást, és ha itt tartunk, Keller az előző két meccsen igazi elefánt volt a porcelánboltban, rendre foult problémái voltak.

Az meg nem lehet kérdés, hogy itt ellenünk minden csapat győzelemmel számol, a bosnyákok is tudják, hogy ha itt elszórakozzák a pontokat, úszhat a továbbjutásuk. Én amúgy Nurkic mellett Musát is nagyon jó játékosnak tartom, és ahogy nézem a statokat, a vb-selejtezőkön a honosított játékosuk, Roberson is hozzáteszi a magáét.

Mi Hangával kiegészülve képesek vagyunk 80 körül dobni, ezt a vb-selejtezők is bizonyították. Nyomás nincs rajtunk, szóval akár jól is kijöhetünk ebből a mérkőzésből, viszont a realitás talán tényleg a pár pontos bosnyák siker. Ha Nurkic formában lesz, ha nem fognak ki extrán pocsék napot a kinti dobások terén, a 80-at átugorják.

Bosnia & Herzegovina - Magyarország: Total Points by Bosnia & Herzegovina - Including Overtime - Felett/alatt tipp