A US Open második körének második játéknapjára kerül sor New Yorkban. Egy teljesített győzelem után talán a legnagyobb nyomás lekerült a játékosokról, illetve felmérhették azt is, hogy mennyire vannak készen egy esetleges nagyobb menetelésre. Ebből a szempontból a bolgár Dimitrov és az amerikai színekben induló fiatal Nakashima is jól teljesített, hiszen az első körös "szintfelmérőjét" egyaránt szettveszteség nélkül, 3-0 -ra oldották meg. A balkáni Steve Johnsont, míg Nakashima a CH szintet képviselő orosz Kotovot iktatta ki.

Ebben az összecsapásban Dimitrov tapasztalata érhet aranyat. Dima rutinos GS résztvevő, s Nakashima bármennyire is tehetséges, eddig a legnagyobb seregszemléken nem tudta az elvártakat teljesíteni, talán túl nagy a nyomás is rajta és ezért nem jönnek az eredmények.

Dimitrov Montrealban egy kört teljesített, ahol De Minaur állította meg, Cincinnatiban Shapovalov vágta kurtára a történetét, míg Winston Salemben a nyerésre álló meccsét kellett feladnia sérülés miatt Thiem ellen. Ám az a feladás az észszerűséget követte, így lehet esély egy jobb US Open szereplésre most.

Nakashima sem tudott eredményekben a közelmúltban nagyot domborítani. Montrealban Norrie, míg Cincinnatiban Karatsev állította le két-két breakelt szettben.

Idén Rómában, salakos Masters tornán találkoztak már, akkor Nakashima nem tudott mit kezdeni Dimitrovval. Látva a jelenlegi formákat, ami egyik fél részéről sem eget rengető, én azt mondom Dimitrov ebben az állapotában is képes lesz lenyomni az amerikait, akinek tudja kezelni az erősségeit. Ha pedig mégis gond lenne, akkor sajnos feladná a küzdelmeket.

Dimitrov, Grigor - Nakashima, Brandon: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp