Ha rövid akarok lenni, talán elég lenne annyit írni, hogy az a csapat, amely Kisvárdán kap 32 gólt, az kap Debrecenben is. Márpedig az MTK kapott 32-őt Kisvárdán, és a Kisvárda azért inkább underes csapatként van nálam skatulyázva. A DVSC-MTK Budapest már első blikkre is overesnek tűnik, és szerintem nem csak tűnik.

A DVSC otthon eleve acélos, jelenleg a 3. erő hazánkban a Fradi-Győr duó mögött. Szilágyi mester Vácról a DVSC-hez ment edzősködni, majd kis csúszással Vácról Kácsor és Hámori is áttette székhelyét a civisvárosba. Töpfner jött Arany helyére, így mindkét szélen van 2-2 használható játékos. A bal szélen Vámos játékát öröm nézni, Míra játékában kevés a frazír, úgymond csak sima szürke gólokat dob, de nincs annál kellemesebb sportfogadóként, amikor overre teszel, és látod, hogy a szélső kanyarodik, már tudod, hogy gól lesz. Tóvizi és Bordás két jó beálló, mondjuk Szabóval könnyű dolguk nem lesz, de lábon jobbak. Vámos Petra remek irányító, és a lövők is jók, Yezhikava, Kácsor, Hornyák, Planéta, Hámori... -más-más típus, alkat, más eszköztár, más mozgás, szóval Szilágyi tud variálni, ha valaki épp nem működik, lehet váltani.

Az MTK alapvetően a játékosság híve, Golovinnal is mekkora overeket hoztak le, és azóta bár csökkent a gólok száma, most is inkább előre jó a csapat, mint védekezésben. Mihályffy visszatért Kisvárdáról a száműzetésből, annyira idegenben volt az ő játéka, stílusa abban a csapatban szerintem, ő itt van jó helyen.

Az MTK nem fogja megúszni a komolyabb verést, de bízom benne, hogy egy jó hangulatú találkozó lesz. A DVSC győzelemmel nyitott, a felkészülési meccseken is nagyon komoly overek jöttek le, ontották a gólokat. Egyben van az a csapat, az MTK pedig jó tempót játszik, nem lassítja a játékot, és szerintem ha Debrecen, akkor tuti jó lesz a hangulat, amely elviheti az MTK játékosait is a JÁTÉK irányába. De már az előző idény utolsó hazai meccse a Győr ellen is megmutatta, hogy van kraft a Debrecenben. Én azt mondom, inkább dob 32+ gólt a Loki, mint nem.

DVSC Schaeffler (n) - MTK-Budapest (n): DVSC Schaeffler (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp