Szerettem volna egy totál kisvárdai napot tartani ma, de pont az NB III - Keleti csoportjában szereplő Kisvárda II miatt hiúsul meg ez a tervem. Beláttam, hogy nehéz egy olyan csapatra tippelni, ahol "húsos" profi szerződéssel rendelkező játékosok, stábtagok, azt tesznek amit akarnak, mindenféle szankció nélkül. (Ezért IS(!) tart ott a magyar labdarúgás, ahol.) De a ligát nem hagyom el és inkább egy olyan csapatot választottam írásomhoz, akiknél látszik hogy van cél és van koncepció annak eléréséhez. Ez a csapat pedig nem más, mint a Keleti-csoport listavezetője, a BVSC Zugló csapata. Velük kapcsolatban kicsit Kisvárda feelingem van, mert 10 évvel ezelőtt valakik felkaroltak egy romokban heverő labdarúgó szakosztályt, mely mostanra már az NB II-be történő feljutást célozhatja meg. Kevés esélyt látok arra, hogy ebbe a törekvésükbe mai ellenfelük, a Karcag komolyan beleszólhatna.

Az előző szezonban a kék-sárgák a nyugati csoport második helyén zártak, mely természetesen még nem ért egyenesági feljutást a másodosztályba. Hogy nyugatról hogy kerültek keletre ne kérdezd ( csak nem a Fradit anno kizáró, fogadási botrányba keveredő Kisteleki István keze van a dologban?), olybá tűnik hogy ez a csoport telitalálat lesz számukra. Persze azért tesznek is valamit céljaik eléréséhez, mert nyáron például visszacsábították a kispadra Urbán Flóriánt. Floresz fanatizmusával szárnyal a csapat, melynek magját sikerült egyben tartaniuk az elmúlt bajnokságból. Ellenfeleikre már az első pillanattól kezdve komoly nyomást helyeznek és ez Tóth Levente valamint Kelemen Patrik gólérzékenységének köszönhetően sokszor már az első félidőben megadja a mérkőzéseik alaphangulatát.

Elképzelésem szerint az újonc Karcag is valami hasonló koreográfiára számíthat ma a Szőnyi úton. Pedig önmagához képest elég jól szerepelt eddig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat, de utóbbi két meccsük eredménye azt mutatja, hogy eddig tartott náluk az újoncok lendülete. Nyolc gólt kaptak ezen az ominózus két meccsen és igazából a Körösladány elleni első félidei 4:0 az, ami miatt játékra ajánlom a mostani tippem.

Bvsc-Zuglo - Karcagi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp