Mindkét együttes botrányosan gyenge, versenyezhetnének, hogy melyik együttes fog legkésőbb mérkőzést nyerni. Ugyan a korosztályváltások miatt folyamatosan cserélődnek a játékosok és a keretek, az jól leszűrhető, hogy sem ez a generáció, sem az ezt megelőzőek nem voltak meghatározóak és nem is nagyon fognak maradandót alkotni a válogatott életében.

2015-ig kell visszamenni az időben, amikor is legalább az egyik csapat, a vendég Tajvan vagy Tajpej együttese hivatalos mérkőzést nyert. Akkor Hong Kong U23-as csapatát sikerült legyőzzék odahaza 3-1 arányban, ami a csapat életétt tekintve igen nagy szó. Azóta kétszer találkoztak, oda-vissza kaptak egy négyest a hongkongi csapattól.

Legutóbbi tizenkét mérkőzésén egyik válogatott sem nyert, az iksz is nagyon ritka eredmény. Mongólia még csak-csak rúg gólt, de a vendégek 12/3-as rúgott gól mutatója minden, csak épp nem kecsegtető.

Látva a csapatok mérkőzéseit nagyon nehéz elképzelni, hogy ezen a mérkőzésen mi lehet a végeredmény. Bevallom, én a hazaiak felé húzok, talán látható az elmúlt években egy minimális javulás, több alkalommal is megszorongatták aktuális ellenfelüket.

2015-ig bezárólag nem nyert mérkőzést hazai pályán Mongólia U23-as válogatottja, talán majd most megtörhet ez a sorozat. Tajvan tavalyi két tétmérkőzésén nagyon sokáig jól védekezett, és csak a találkozó hajrájában buktál el az 1-1 pontot, mindkét mérkőzés 0-1-es eredménnyel zárult.

Arról nem találtam információt, hogy játszottak-e már egymással, bár nagyon nem számítana a játékosállomány forgása miatt. Azt gondolom viszont, hogy ez a mérkőzés egy igazi roncsderbi is lehet, viszont benne van egy igazán jó kis mérkőzés lehetősége is (szigorúan fogadói szemszögből). Én utóbbi felé hajlok, szerintem mindkét csapat igyekszik kihasználni, hogy az egyik leggyengébb ázsiai válogatott ellen játszhatnak, és megpróbálnak végre-valahára mérkőzést nyerni. Gólokban nem hiszem, hogy most hiány lesz, most van esélyük a csapatoknak gólokat szerezni.

A tippem, hogy mindkét csapat szerez egy-egy gólt.

Mongólia U23 - Chinese Taipei U23: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp