A ligautolsó POHU fogadja a kettővel előtte álló HerTo csapatát, a Finn Kolmonen Helsinki/Uusimaa 2.csoportjában. Jó mérkőzésre van kilátás, már csak azért is, mert egyik csapat sem arról híres, hogy túl jó védelemmel rendelkezne.

A 20.forduló egyik találjozója ez, ahol finoman fogalmazva sem a hazaiak az esélyesek. Kicsit túlzásnak tűnhet, de a 12.helyezett POHU csapata akárkivel játszik, már eleve minimum két kapott góllal indul. Több nagy veresége is van, jászottak például 1-6-ot, 2-8-at, 2-9-et vagy épp kétszer 0-6-ot. Érdekesség, hogy hazai pályán kevesebb mérkőzés alatt több gólt kaptak, mint idegenben, egészen pontosan tizeneggyel. 24-74-es a gólarányuk, ebből odahaza 12-43, ami borzasztóan gyenge. Mindösszesen két pontot szereztek otthon, idegenben pedig hármat, és az a három pont nem a leggyengébb mutató. Az előző hazai mérkőzése a POHU-nak egy 2-9-es vereség volt, ezen kellene javítsanak, vagy legalább megszorongatni az aktuális ellenfelet. Elég nehéz dolguk lesz egyébként, ugyanis a HerTo legutóbb alaposan elverte odahaza a tíz ponttal és több hellyel előttük álló PuiU Helsinkit. Azt a PuiU-t, akik ellen 2-2-re végzett odahaza a hazai csapat.

A HerTo jelenleg a tizedik helyen áll, az a tizedik helyen selejtezőt ér. Nem hiszem, hogy kérdés, hogy lenne sanszuk úgy kiharcolni a bentmaradást, azonban muszáj lenne biztosra menjenek, ahhoz pedig kellenek a pontok. Márpedig ez a mérkőzés potya 3 pontot kínál, gyakorlatilag csak le kell hajolni érte, ahogy a mondás tartja.

Egymás elleni mérkőzésük júniusban volt, fordított felállásban idegenben tudott diadalmaskodni a sereghajtó együttes. Egész szezonban ez az egyetlen győzelmük, gondolhatjuk, hogy mennyire szeretne visszavágni a HerTo.

Nagyon csúnya verést várok hazai részről, nem tartom kizártnak, hogy a vendég csapat egymaga megrúgja a tipphez szükséges gólmennyiséget.

FC POHU - HerTo: Gólok száma - Felett/alatt tipp