Két olyan együttes találkozik ma este a Regionalliga Southwest csoportjában, akiknek az egymás elleni mérkőzéseiken 2017-ig kell visszamenni az időben, hogy ne találjunk olyan mérkőzést, amikor az egyik csapat legalább 3 gólt ne rúgott volna. Ez összesen hét olyan lejátszott találkozót foglal magába, amikor az egyik csapat úgy nyert, hogy legalább 3 gólt rúgott (volt egy 3-3 is).

A Homburg jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, nyolc lejátszott találkozó után. Hátrányuk négy pont az Ulm mögött, viszont öt góllal többet rúgtak, mint a listavezető. Mondjuk ez sokat nem változtat azon a tényen, hogy már két vereségük is van, a mérlegük 6-0-2, gólarányuk 21-9. Az egyik vereség még az elfogadható kategória, azonban a másik, a kiesőhelyen álló Freiberg elleni sokkal inkább a gáz. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az az egyetlen egy győzelme van a Freiberg csapatának.

Ha nem nézem a két vereséget, akkor nagyon jó támadófocit játszik a hazai együttes, majd minden mérkőzésükön rúgnak legalább hármat, de egyszer például hatig meg sem álltak. Igaz, kapnak is, hiszen kaptak egyszer hámat, kétszer pedig kettőt.

Az Astoria Waldorf pont az ellentetje a hazaiaknak, meccsenként kettesével kapják a gólokat, egyszer-egyszer kaptak ötöt illetve hatot. 2-1-4-es mérlegük és 12-19-es gólmutatójuk is eleg gyenge, a már biztos bentmaradást érő tizenötödik helyen állnak.

Egymás elleni mérlegük 2014 óta a hazaiak felé billen, azóta 8-2-3-ra vezet a Homburg. Négy mérkőzést leszámítva mindig rúgott valamelyik csapat legalább hármat, általában a Homburg. Ma is ezt várom tőlük, sima hazai győzelmet és legalább 3 gólt.

FC 08 Homburg - Astoria Walldorf: FC 08 Homburg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp