Villámgyorsan jött el ez a nap, szinte most rajtolt a női kosár vb 2022-es kiadása, de ez amolyan korcs vb-re sikeredett. Eleve kevés csapat tudott részt venni, a FIBA mezőnyt csonkított, és túl sok pihenő nap sem jutott a csapatoknak, itt a hajrában is durr, egymás után három nap pályára kell lépni.

Nagy meglepetés nem történt, mert ahogy én vártam a torna kezdete előtt is, ez a két csapat, azaz USA és Kína számított favoritnak. Ez a két csapat a legjobb a tornán, de nyílván a top favorit most is USA válogatottja, amely átment a mezőnyön, mint anno az úthenger a hamis magnókazikon.

A döntők mint olyanok általában nem hoznak jó és látványos meccseket. Van kivétel, de általában szenvedős, küzdős meccsek. Ez is lehet az, de valamiért úgy érzem, a szenvedés megmarad a bronzcsatára, hát ott tényleg megint roncsderbit várok a Kanada-Ausztrálián.

Itt viszont a Kína-USa meccsen azért számítok látványra is. Meg pontokra, mert nálam USa nem tudom olyan pocsék lenni, hogy nem jut 80+ pontig, és Kína sem annyira, hogy a 70-et nem lépi át.

A két válogatott a csoportban játszott egy 77-63-mat, amit nem láttam, köszönhetően a jó kis hajnali időpontnak. ami fura, hogy igazából egész underes meccs volt, miközben a számok, a kísérletek száma, a mezőnyszázalék erre engedne következtetni.

Azt azért tudni kell, hogy a FIBA a csoportmeccsek után sorsolást tartott, ami igazából egy vicc volt (ritka, amikor egyet értek a Székely-Knézy párossal). USA és Kína továbbjutása sem volt kérdés, nem is igazán szakadtak meg, meg én úgy vélem, hagytak rejtve dolgokat egymás előtt, azért Kína és USA is számított rá, hogy ők még egyszer találkozni fognak.

Magasabbra nem merem húzni a line-t, de 150 pont nálam fix. Mármint minimum, mert hiába finálé, szerintem a 170 körüli termés sem kizárt. Gyors, ötletes csapat mindkettő, azért Kína nem annyira gyenge, mint Kanada, már csak azért sem, mert kb hazai pálya lesz.

Tényleg úgy gondolom, USA nem tud olyan rossz lenni, hogy 80 alatt dobjon, és Kína a mezőny egyetlen tagja, amely képes megszorongatni USA-t. Egy szó, mint száz, ennek jönnie kell!

Kína (n) - USA (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp