Érdekes mérkőzés lesz, zürichi derbi. Az információk birtokában azonban lehet találni megfelelő szorzókat.

Hogy milyen információ? Hát csak a szokásos. Szeptember végén menesztették a svájci bajnoki címvédő vezetőedzői posztjáról Franco Fodát, miután a csapat nyeretlenül állt az utolsó előtti helyen a bajnokságban, az Európa-liga csoportkörének első két fordulójában pedig egyaránt kikapott. Fodával együtt Szabics Imre másodedző is távozott. A klub egyelőre nem számolt be arról, hogy ki lesz az 56 esztendős edző utódja. Csak annyi bizonyos, hogy a városi derbin Genesio Colatrella eddigi segédedző és az ő emberei ülnek a kispadon.

Számomra az a meglepő, hogy lassan két hete nem sikerült új edzőt találni. Mi lehet a probléma?! Szó van arról, hogy az indiai Chennaiyin FC edzője, Thomas Brdaric érkezik, de arról is, hogy a Fabio Celestini, a Luzern tavaly november óta kispad nélküli edzője ül le a padra.

Ilyen előjelekkel menni egy városi derbire? Nem túl biztató.

Ellenben a Grasshoppersnél az előző, még a két hetes szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzésen lesérült az első számú kapus, Moreira a 25. percben. A helyére beállt Justin Hammel rögtön kapott egy ötöst!

Összegezve: városi derbi, nagy téttel, mert a Zürich bajnokként az utolsó helyek egyikén áll. Ráadásul nincs edzőjük, csak valami ideiglenes noname fickó. Összevissza játékot várhatunk tőlük. A Szöcskéknél pedig nincs az első számú kapus, helyén egy lepkefogó áll majd a kapuban. Minden jel a sok gól felé mutat, de én azért megyek a biztonságra egy ázsiaival.

Grasshopper - FC Zürich: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp