Egy hasonló tippnél, mint ez is, mérlegelni kell, mi szól ellene és mi mellette. Ami ellene szól, hogy ebben a bajnokságban mindkét csapatra jellemző, hogy vagy jól játszik, vagy épp ellenkezőleg. Én ha tehetem, a Valencia meccseit mindig nézem, mert sportfogadás szempontjából nálam nagyon potens csapat. Érdekesség, hogy pl a Getafét és a Celtát hogy elintézte, miközben például Vallekasban dalolva tette a nyakát a tiló alá. A Valencia a Rayo ellen annyira enervált, erőtlen focit játszott, hogy az elképesztő. A végeredmény nem adja vissza, de játékban ott sokkal több volt a két együttes között, mint egy gól.

A Túria-parti csapat nagyon gyenge idegenben, eddig két meccs, és 0 pont, de ha fordítunk egyet rajta, az Espanyol meg nem működik otthon. A katalán csapat hazai környezetben háromszor kapott ki, mentségükre szóljon, a Real Madrid és a Sevilla is a legyőzők között voltak.

Ami biztos, a barcelonai csapat végre pontot akar szerezni otthon is, a Valencia pedig elkezdené a gyűjtögetést idegenben. Korai találkozó, 14:00 a kezdőrúgás időpontja, a kick off-nál a latinok az évnek ezen szakaszában is 'alszanak'. sokszor a pályáén lévő játékosok is, ezeken a korábbi meccseken sokszor alibi foci megy, mondjuk nem kell messzire menni, elég csak 24 órát visszaugrani az időben.

Az Espanyolnál Martinez 5 védős rendszert alkalmaz, Gattuso négy védővel és két szűrővel játszik. Én amondó vagyok, simán kiolthatja egymást a két rendszer, és nem is a rajz a lényeg, hanem a felfogás. Márpedig itt a cél mindkét oldalon a pontszerzés, és igazából ha a matekórákra gondolok vissza, a két halmaz az iksznél metszi egymást, és igaz, hogy ahol fedik egymást, az egészből nem fed le nagy részt, de 3.30-ért játszható a remi.

Már csak azért is, mert az előző idényben a Valencia a LaLiga legnagyobb döntetlen-királya volt, szóval érik az a remi. Nálam 0-0 vagy 1-1 a vége.

Espanyol - Valencia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp