Vajon kitart a Kecskemét szerencséje? Meddig tudják hozni azt a színvonalat, amit eddig láttunk tőlük?

Lényegében nem is a Ferencváros játékára vagyunk kíváncsiak, hanem a Kecskemétére. Mert úgy gondolom, az ő futballjuktól fog függeni az eredmény. Eddig valami eszméletlen mákhengert láttunk tőlük: Debrecenben nem voltak partiban, de jött egy büntető: egy pont. Mezőkövesd elleni meccsen Cseri Tamás hibázott büntetőt ellenük, így lett meg a három pont. A Puskás Akadémia ellen egy ordas nagy lövésből a mérkőzés 3. percében lőttek egy gólt, utána védekeztek: így lett meg az egy pont. A Zalaegerszeg elleni meccsen kiállították kamuval Husztit, büntető rúgtak, így nyertek 3-1-re.

Eddig még nem volt olyan mérkőzés, ahol nekik lett volna pechjük, Fortuna istenasszonya mindig mellettük állt. Ez nem tarthat ki örökké. Szerintem Szabó István csapata nem jó, ámde egységes. Amúgy pár szó az edzőről: szerintem ő szégyent hoz Tomiszlav Szivicsre, mert semmi nincs meg abból a fociból, amit Szivics annyira preferált. Szabó lényegében beállítja a buszt, egyszer-egyszer eljutnak az ellenfél kapujáig, és ott jön a szerencsefaktor, meg a kamu büntetők. Kő egyszerű játék ez, nem való az NB1-be. Elnézést kérek a három Kecskemét szurkolótól. Ha jó játékot látnánk, ahol pörög a labda, záporoznak a gólok, és úgy esnének ki, akkor sajnálnám őket, így viszont nem fognak hiányozni. Célfutballra bajnokságban nincs szükség.

A Ferencváros a Zvezda ellen játszik csütörtökön Belgrádban. Ott fog eldőlni, hogy továbbjutnak-e csoportból. Bár szerintem akkor sem kell kétségbe esni, ha nem jön össze a pontszerzés, mert hazai pályán a Zvezdát biztosan elkapják. Szóval kérdéses, hogy Csercseszov milyen kezdőt küld pályára. Az látszik, hogy a Tokmac-Traore-Zachariassen trió a EL kezdő támadósor, őket a bajnokságban nem nagyon veti be. De a két hetes szünet miatt lehetséges, hogy mégis megteszi ezt, hogy csütörtökre visszazökkenjenek a ritmusba.

Én magam ebben bízok, tehát hogy Csercseszov pályára küldi a fő csapatát egy félidőig, ahol megrúgják a 2-3 gólt, aztán a második játékrészre már pihenteti őket. Szerintem ez sokkal ideálisabb, mintha az első félidőben a második csapatot küldöm fel, aztán amikor ég a ház, akkor küldöm be a 60. percnél őket. Szóval az oroszon múlik a tipp, de bízom benne, hogy első félidős hengert kapunk.

Ha a Fradi már a félidőre vezetne, akkor kapunk egy uncsi második játékrészt, mert a Kecskemét felépített támadást nem tud vezetni. Ezért nekem az a tippem, hogy félidő/végeredmény Fradi, amire olyan szorzót adnak, amit meg kell becsülni.

Kecskeméti TE - Ferencváros: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp