A szám, amit kerestek, az a 9-es! A legutóbbi 9 mérkőzésük kivétel nélkül hozta ezt a tippet, azaz a Lipcse zsinórban 18 félidőt játszott le a Hertha Berlin SC ellen úgy, hogy minden félidőben rúgott legalább egyet. LEGALÁBB, mert volt, hogy négyet is rámolt.

Vannak ilyen párharcok, ahol valamiért egy csapatnak nagyon megy egy másik ellen, és nagyon nem valamelyik másik ellen. Ez számomra egészen hihetetlen, ez a mumus faktor, mert mondjuk 5-6 év alatt kicserélődik egy komplett csapat, meg egyébként a másik is, aztán mégis, sokszor évtizedeken át ez a mumus-faktor ott marad.

Szóval ilyen mumus a Berlinek a Lipcse, vagy talán inkább nevezzük megoldhatatlan feladatnak. A két legutóbbi találkozójuk 6-1-gyel és 6-0-lal ért véget, az meg teniszben is egészen a ciki kategória, fociban meg egyenesen olyan, mint egy kupapárharc, ahol top csapat játszik 'megyeivel'...

Idén stabilabb a Berlin, mint az előző idényben, de bakker, akkor is ott volt e két találkozó előtt még hét, ahol a Lipcse durr-durrr-durrrrr vágta a gólokat.

A RasenBallsport együtteséből Gula kidőlt, de ennyi az említésre érdemes hiányzó, mert a rotáció miatt, a keret bősége miatt az, hogy Olmo vagy Laimer nincs, hát ki nem ...

A Lipcse amúgy is jó passzban van, a BL-ben a Celtic elleni dupla győzelem visszahozta a reményeket, és igazából ki fogadna most a Lipcse ellen, hisz a Real már továbbjutóként érkezik, aztán a Donyeck sem fog ki még egy olyan napot, mint amikor a Lipcsét 4-1-re verte, köszönhetően mondjuk Gulácsi gólpasszának. A Bundesligában sem sötét a helyzet, mert bár középcsapat jelenleg, ha most nyer, akár 4-5 pozíciót is léphet előre a sűrű középmezőnynek köszönhetően.

Én úgy vélem, megint jól megveri a Lipcse a Berlint. Azé' 9 meccs, az már nem véletlen. Akárki a Berlin edzője, akármilyen felfogással játszik, nyeli és nyeli a gólt. Szoboszlaiék legurítanak egy-egy RedBullt mindkét félidő előtt, és szárnyakat kapnak. Rossz poén, a tipp sem olyan jó, de azt hiszem, megint jönni fog.

RB Leipzig - Hertha BSC: RB Leipzig mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp