Két bajnoki óta nyeretlen a Galatasaray együttese, így pedig rögtön hat pont lett a lemaradásuk az éllovas Fenerrel szemben. Eddig minden a Galatasaray gyenge támadójátékáról szól, pedig amilyen kerete lett a az együttesnek minimum kétszer ennyi gólnál kellene tartaniuk. Ehhez képest a tavalyi gyenge szezon után eddig idén is csak a középmezőny tagja a legtöbb török bajnoki címmel rendelkező együttes, pedig idén még a nemzetközi kupa sem hátráltathatja őket.

Icardi, Mertens, Mata és Seferovic is ezen a nyáron érkezett a csapathoz, azonban ez meg sem látszik a teljesítményen. De ott van még Gomis, Lucas Torreira és Rashica is. Mind-mind kiváló támadójátékosok (kivéve Torreirát), azonban az együttes kilenc bajnokin csak 10 gólt tudott összehozni, míg a Fener 29-et, de a ligautolsó Ümraniyespor is 8 gólnál tart. Nagyon nem megy a támadójáték a csapatnak a bajnokin, talán a pár nappal ezelőtti kupamérkőzésüknél átszakadt a gát és magukra találnak a játékosok. Akkor 7-0-ra nyertek, igaz, az ellenfél egy harmadosztályú klub volt, a Kastamonuspor volt.

Az Alanyaspor a tizenkettedik helyen áll 3-3-4-es mérleggel és 14-19-es gólaránnyal. A tipp szempontjából az legalább pozítivum, hogy a vendégek kapták eddig a legtöbb gólt, három alkalommal is kaptak legalább hármat.

Megnéztem a két együttes egymás elleni mérkőzéseit, hát mit mondjak. Nagyon gyenge a Galata, legutóbbi nyolc mérkőzésükből csak kettőt nyertek, abból az egyik kupamérkőzés volt és annak ellenére is kiestek. Úgy látszik mumus számukra az Alanyaspor, nagyon remélem, hogy ma már a hazaiak fognak dominálni és az ő akaratuk érvényesül.

Ha nem szeretnének a bajnoki címről lemondani, akkor muszáj nyerjen a hazai csapat, azonban nagyon nehéz dolguk lesz. Na nem azért, mert bármi hátráltatná őket, egyedül saját magukkal kell megharcoljanak. Ha sikerülne megtörniük azt, amivel problémája van a hazai csapatnak, akkor nagyon jó kis mérkőzéseket játszhatnának, addig pedig marad a reménykedés, hogy majd talán ezen a találkozón szakad át a gát. Én várni fogom, főleg amíg ilyen jó szorzót kínálnak rá. Legalább 3 hazai gólt várok a találkozón.

Galatasaray A.Ş. - Alanyaspor: Galatasaray A.Ş. által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp