Elképesztő teljesítményt nyújt a dán gyöngyszem, a 19 éves Holger Rune.

Tavaly még az ITF versenyeket rótta, ahonnan sikeresen nyergelt át az ATP Challenger Tourra, majd villámgyorsan, észre se lehetett venni és az ATP legjobbjait sikerült meglepnie.

A Roland Garroson idén Tsitsipas kiejtésével negyeddöntőzött, s csupán a másik északi, a rutinban előrébb járó Ruud tudta megállítani, aki végül ugye döntőzött is Nadallal az idei French Openen.

Rune ezek után a sikerek után kissé megtorpant, ilyen fiatalon nem mindig képes az ember egyből helyén kezelni a hirtelen jött sikereket, pár hónap kellett neki, a füves szezon rá is ment erre az "emésztésre".

Azonban a fedett pályás szezonra egy igazi robot jött elő Runéból, hihetetlen tempót diktál a fiatal dán.

Szófiában döntőzött, ahol egy számára is megoldható döntőt bukott a svájci Huesler ellen, ami után nem csüggedt, hanem épp ellenkezőleg erőt merített a kudarcból és megerősítve magát Stockholmban már nem érdekelte ki van a háló másik felén, legyalulta Tstsipast is a fináléban.

Nincs megállás egy szinttel feljebb a 250 -es után ATP500 -as tornán mutatja az elképesztő teljesítményét.

De Minaurt ismét könnyedén tette félre, majd a két francia riválist, a szintén nagy adogató Humbert és Rinderknechet is egy szorosabb első felvonásban "megpuhítva" sikerült teljesen kikészítenie az egyenletes teljesítményével, melyhez az iszonyatos gyorsaság párosul, pontossággal kiegészítve.

Az elődöntőben a 35. életévébe lépő Bautista-Agutnak is fel kellene kötnie a gatyáját. Bautista-Agut nem túl sikeres időszak után van. Szerencséjére az első körben a teremben mindig szenvedő Djeret kapta, majd utána a nagy kihagyások, műtétek után kapaszkodó két nagy nevet, Murrayt és Wawrinkát is leküzdötte.

Most azonban egy teljesen fitt és már dimenziót képviselő Rune érkezik, amivel szerintem a spanyol sem tudja majd tartani a lépést. Jó lenne egy Alcaraz - Rune új generációs finálét látni Federer szülővárosában ...

Rune, Holger Vitus Nødskov - Bautista-Agut, Roberto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp