Év végi párizsi Masters tornán hagyományosan van egy-egy meglepetés ember.

Nem ebből a párosításból fog kikerülni, hiszen mindketten alkottak már maradandót, ám Shapovalov múlt heti, bécsi döntőig menetelése után, a kanadaitól már az első kör teljesítése is nagy szó volt. Látva a meccsét, végig benne volt a pakliban, hogy elszakad a cérna és kezdhet pakolni Shapovalov. Az első szett elvesztése után is látható volt a frusztráció rajta, szerencséjére Cerundolo sem fogta ki a legjobb napját kedden és akkor finoman fogalmaztunk.

Carreno-Busta azonban az a játékos, aki minden féle körülmény között képes a jobbik arcát elővenni és fix, egyenletes produkciót nyújtani.

Ez az ami nem jó hír Shapónak. A kanadai rendre dobbant egy-két nagyobbat, ám az utána következő tornákra elfogy, mind mentálisan, mind fizikálisan.

Az edzője a tavaly még versenyző Peter Polansky, ám a szakértelem most nem fog tudni segíteni a kimerült tankon, ehhez pihenés szükségeltetik.

Az egymás elleni történelmük, már hat meccset számlál, az ibériai eddig 4-2 re vezet, legutóbb az év elején az ATP Cupon a kanadai nyert, ám az igazán fontos és rangosabb meccseket rendre Carreno-Busta húzta be, ahogyan a két US Openes találkozásukat is.

Látva a kettejük első körös meccsüket, a frissesség egyértelműen a spanyol oldalán van, A fáradt kanadait, a meglévő fegyvereivel és kitartó magatartásával könnyedén felőrölheti majd a hispán fél.

Az oddsmesterek lassan kezdenek felébredni és a favorit pozícióból már egál körül adják az esélyeket, én a fittebb európai fél sikere mellé teszem le a voksomat.

Carreno Busta, Pablo - Shapovalov, Denis: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp