Helyreállt a világ rendje amire 13 fordulót kellett várni, azaz hogy a Bayern München álljon ismét a Bundesliga élére. Ezt a bajorok aligha fogják már kiengedni a kezükből, viszont a trónkövetelők, közte az Union Berlin is nagy harcban lehet a dobogó további fokaiért.

Óriási menetelésben van idén a csapat, amit a szurkolók a legmerészebb álmaikban sem gondoltak volna. Urs Fischer olyan csapatot épített akik a legnagyobbakkal is képesek felmenni a versenyt annak ellenére, hogy a top10-be éppen hogy beférnek ha a keretük összértékét összevetjük a többi csapatéval. Abszolút várakozáson felül teljesítenek és bár most ét fájó vereségbe is beleszaladtak, nincs okuk aggodalomra. A kettős terhelés kicsit megtette hatását, várható volt hogy előbb-utóbb letaszítja őket a Müncheni óriás a trónról. A Bochum elleni meccs azért volt fájó mert az akkori sereghajtó nem csak hogy legyőzte őket, de játékban is felnőttek a feladathoz. A hétvégi Leverkusen elleni meccs viszont a minél előbb felejtsük el kategória, ugyanis a második játékrészben teljesen elfogyott a csapat és kedvükre megkontrázták az ólomlábú védőiket a Leverkusen támadói. A gyógyírt nagyon hamar megszerezheti a csapat egy hazai győzelemmel a pocsék formában levő Augsburggal szemben. Schafer játékát ugyan nem élvezhetjük de rajta kívül mindenki egészséges Ronnow kapuson kívül, akinek a távolléte csak tovább erősítheti tippemet. Otthon azért még mindig patináns az Union mérlege, 5 győzelem mellett csupán egyszer remiztek a Bayern München ellen (1-1).

Az Augsburg az edzőváltása után egy bátrabb stílusban játszik, általában kőkeményen letámadva az ellenfeleket aminek eredményeképp elől-hátul eredményesek. A Lipcse ellen például hiába vezettek már 3-0ra, saját taktikájuk döntötte be a gépezetet, a kiállítás majd a fáradt lábak okán a hajrában teljesen elfogytak és 20 perc alatt eldobtak két nagyon értékes pontot. A legutóbbi hét meccsükön ült a "mindkét csapat betalált" opció és csak úgy záporoznak az 5, 6, 7 gólok.

Ma csak háromnak kell esnie hogy zöldüljön a tipp.

Tipp: 2-1

1. FC Union Berlin - FC Augsburg: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp