Két kupamérkőzés maradt csütörtökre, abból lesz ez a találkozó a mai első. Mindkét együttes igen gyenge formát mutat most, így nehéz lehetne megtippelni, hogy melyik együttes fog kikecmeregni a gödörből. Nagy szerencse, hogy több osztálynyi különbség van a csapatok között, ez sokat segít a hazaiak helyzetén. Remélem, hogy az enyémen is.

A Belenenses jelenleg a Segunda Ligában szerepel, ami a másodosztály arrafelé. A csapat a 16. helyen áll, jobb gólkülönbségének köszönhetően. Érdekesség, hogy az előző szezont még az élvonalban töltötték, majd onnan estek ki ide, most pedig benne van, hogy a szezon végén is osztályváltásra kényszerülnek.

A Belenenses sok gólt rúg, a negyedik legeredményesebbek a bajnokságban, igaz, a legtöbb gólt is ők kapták.

A vendégek a Campeonato de Portugalban szerepelnek, a 12.helyen állnak a tizennyolc csapatos bajnokságban. Nagyon kevés gólt rúgnak, és a körülményekhez képest keveset is kapnak, igaz, a legtöbb kapott gólt pont ők tudják felmutatni. Hat forduló után az 5-10-es gólarány nem annyira rossz, igazából az egész liga egy nagy under.

Mindkét együttes két-két kupamérkőzésen van túl, a Belenenses előbb 3-0-lal, majd 2-0-lal jutott ebbe a körbe, míg a Machico előbb a Liga 3-as Alverca-, majd az élvonalbeli Boavista együttesét ejtették ki. Mindkét alkalommal sikerült borítaniuk a papírformát, nagy kérdés, hogy harmadszor is sikerülni fog-e.

Jobb csapat a hazai, ez nem kérdés, azonban nem szabad félvállról venniük a találkozót. A vendégek védekező típusú csapat, nem fognak csak úgy előrerohanni, maximum ha már úgy áll a mérkőzés, hogy muszáj lesz nekik.

Nehéz mérkőzése is lehet a Belenensesnek, ha nem teszi oda magát, elég csak a Machico előző kupameccséből kiindulni. Azt gondolom, hogy alaposan bekezdenek majd a hazaiak és megpróbálják gyorsan dűlőre vinni a dolgot, két- vagy három gólt rúghatnak a találkozón. Hajlok az utóbbi felé, főleg a minőségbeli különbségek miatt.

Belenenses - AD Machico: Belenenses által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp