Ezen gondolkodom hosszú ideje: vajon kontrázható-e a kevés gól?!

Milyen érvek szólnak a kevés gól mellett:

1. meleg van, az időjárás miatt lézengeni fognak a játékosok.

2. Mané lesérült, nélküle nincs szenegáli támadójáték.

3. a hollandok védelme az egyik legjobb a tornán.

4. a szenegáliak védelme nem marad el a hollandok mellett, mivel Koulibaly és a kapus Mendy atomerősek.

Erre mindenki rávághatja, hogy egy rém unalmas 1-0 lesz a vége a hollandoknak.

Mégis miben gondolkodtam én? Egyrészt ott van a hattyúdalát játszó Louis Van Gaal, akinek ez az utolsó lehetősége valami nagyot alkotni. Mióta átvette a csapat irányítását, kicsit szerintem szakított a holland hagyományokkal, mert 3 védővel játszik, míg a két szélen ezt támogatja meg egy Dumfries-Blind kettőssel. Sokkal többet kockáztat Van Gaal, mint korábban! Középen adott az Ake-Timber-Van Dijk hármas, a kapuban meg valami vén trotty kezd. Nem értem, miért lenne ez olyan erős? Timber az Ajaxban folyamatosan kapja a gólokat, Ake szereplését nem is értem, Van Dijk pedig a sérülése óta nekem nem az igazi.

Van Gaal alatt 15 mérkőzést játszottak, és csak 6 mérkőzést hozott le a csapat clean sheet-el (Montenegró, Lettország, Gibraltár, Norvégia, Lengyelország és Belgium). A 6-ból három ellen bárki képes lenne lehozni a kapott gólnélküli meccset, nézzük meg a másik hármat. Norvégiát úgy verték hazai pályán 2-0-ra, hogy Haaland nem játszott. Lengyelországban nyerni szép volt, az igen. Végül Belgiumot 1-0-ra verték szintén Hollandiában, ahol nem volt tét, mert kb. 4-1-re kellett volna nyernie a belgáknak, hogy erről beszélhessünk.

Tehát 9 mérkőzésen kaptak gólt Van Gaal alatt! Mané ide vagy oda, de egy gólt biztosan kapnak Szenegáltól ezzel a védelemmel. Mert valljuk be, hogy Dumfries és Blind védekezni azt nem tud, csak rohangálnak le-föl.

Aztán nézzük azt a csodálatos szenegáli védelmet: Diallo nem lesz, mert sérült még. Koulibaly és Mendy, a két Chelsea játékos kellene, hogy megakadályozzák a holland gólt?! Rájuk kell nézni, alig bírnak lépni kettőt, olyan fáradtak. Cody Gakpo-t kellene megállítani? Soha. Ez a csávó szuper játékos, szerintem a hulla fáradt Koulibaly azt sem tudja, merre nézzen, amikor elszáguld mellett Gakpo.

Szívem szerint mondanám az első félidő overt is, de a magas odds megijesztett, már az over 1 AH 2-es Odds fölött van. Tényleg ennyire rosszul látom? Lehet, de maradjon csak a mindkét csapat lő gólt!

Szenegál - Hollandia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp