Ez az a meccs, ahol nem értem a szorzókat. Vagy én nézek be valamit, vagy a fogadóirodák. Persze utóbbira kicsi az esély.

Miért is mondom ezt? Katar válogatottja nagyjából hulladék szinten van. Ecuador válogatottja nem épp arról híres, hogy olyan acélos támadójátékot játszanának (mindenki kiemelte, hogy az előző meccseiken milyen sorminta volt a 0-0-akkal és 1-0-akkal). Ennek ellenére Katarnak olyan könnyedén megrúgták a két gólt az első félidőben, mint annak a rendje. Ha Enner Valenciától nem veszik el az első gólját, akkor meglehetett volna félidőig a 3 góljuk is. Látszott, hogy a katari játékosok kb. megye I-es szinten mozognak, ott láttam utoljára ilyen kapushibákat, ilyen gyenge együttmozgást a védelemtől.

Ezzel szemben Szenegáltól mit láttunk? Baromi jól megfogták a hollandokat, 80 percig szinte pislogni sem tudtak. Aztán egy kis hiba, és az egész felépített játék odalett. Azonban az első félidőben sokkal jobban mozogtak, széthúzták a holland védelmet, és párszor sikerült mögéjük kerülni. Egy De Ligt-Van Dijk védőpárosnak okoztak kellemetlen perceket! Én sokkal több rációt láttam az ő játékukban, mint a hollandokéban.

Szenegál már nem hibázhat, ha tovább akar jutni. Erre minden esély megvan, mert Ecuador ellen vélhetően ki-ki mérkőzést fognak játszani. Gyorsan lerendezik szerintem a meccset, az első félidőben rúgnak 2 gólt, aztán ők is ráülnek az eredményre, mint tették az ecuadoriak. Sadio Mané hiánya ebben a szituációban nem fog szerepet játszani, mert olyan mélyen fognak védekezni, hogy a gyorsaságát úgy sem lehetne nagyon kihasználni.

Szerintem a szenegáli két gólra nagyon jó oddsot adnak, és nem hinném, hogy félvállról vennék az afrikaiak a meccset.

Katar - Szenegál: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp