Robert Lewandowski kihagyott büntetője után a lengyelek csupán gól nélküli döntetlent értek el Mexikó ellen. Egyben ez azt is jelenti hogy győzelmi kényszerben van a csapat, miután Messiéket biztosan felfogja paprikázni a harmadik fordulóban esedékes egymás elleni meccsükre a szaudiak elleni blama..

Lewa továbbra is gól nélkül van a világbajnokságokon, szombaton viszont ki ha nem a Barcelona klasszisa húzhatná ki a csapatot a kakiból. Mexikó ellen nem brillírozott, de ez az egész lengyel csapatra igaz. Ugyan két támadós rendszerben próbálkoztak viszont Zielinskivel, ami olyannyira nem jött be hogy inkább Mexikónak állt a zászló, a lengyeleknek pedig helyzeteik alig voltak. Várok egy fajta változást a második fordulóra, Piatek vagy Milik nyugodtan elférne Lewandowski mellett amivel megélénkülhetne a támadójáték. Rohanni és idejekorán kinyílni persze nem kell, mert a szaudiak megmutatták hogy léteznek még csodák.

Ehhez a csodához persze kellett nagy mértékben Argentína is, akik a büntetőből megszerzett vezetésük után ellazsálták kicsit a második játékrészt. Pár perc leforgása alatt hideg zuhany érte őket két gól formájában, amire már nem jött válasz. Hasra esni persze nem kell a szaudi csapattól, ez vélhetően egyszeri és megismételhetetlen bravúr és mázli volt, konkrétan kétszer találtak kaput és mindkettőből gól lett... Yasir Al Shahrani játékára nem számíthat a mester miután saját kapusuk küldte kórházba, illetve Salman al Faraj szintén kényszerűségből kért cserét idő előtt az első félidő hajrájában.

Lengyelország győzelmi kényszerben játszik, viszont Szaúd-Arábia már Argentína ellen is megmutatta annyira nincsenek vakon hátul hogy mondjuk itt hamar eldőljön a meccs. Nekik bőven jó a döntetlen is, így szerintem inkább a második játékrészben lehet majd egy több kockázatot vállaló lengyel csapatot és egy kissé fáradtabb szaudi csapatot látni amiből az európaiak jöhetnek ki jobban.

Tipp: 1-0

Lengyelország - Szaúd-Arábia: 2. félidő - Mérkőzés tipp