Világbajnokok ütközete idejekorán a Players Championship Finalsön, egész közel adják a bukik a két játékost, nálam Cross sokkal meggyőzőbb idén és ilyen oddson vállalom.

Sokan egy nyári fecskének tartották Crosst, akinek volt egy jó világbajnoksága, majd soha többé nem fog olyan formában játszani. Erre azért jó párszor rácáfolt már az angol, idén még elmaradt ugyan a nagy tornagyőzelem, de tavaly megnyerte a Grand Slam mellett az Európa Bajnokságot is. 5. helyen kiemelt erre a tornára is, ami azt mutatja, hogy egész szezonban stabil teljesítményeket hozott a Players Championship fordulókon. Kezd visszajönni az önbizalma is, a Grand Slamen a későbbi győztestől kapott csak ki és végig stabil, jó játékot hozott.

Az ellenfél a leáldozóban lévő skót, aki egy jó ideje nem igazán foglalkozik már a dartscal, minden más sokkal jobban érdekli. A ranglistán is kiesett már a top 10-ből és erre a versenyre is kiemelés nélkül küszködte be magát valahogy. Nyilván az érdeklődés hiánya magával hozza a gyakorlás csökkenését, ami meg is látszik még ezeknél a játékosoknál is, ki kell mondani, hogy gyenge szezont fut eddig Gary. Egy nagy dobás a vb-n kárpótolhatná a rajongóit, de sehogy sem látom benne ezt a teljesítményjavulást most. Tegnap Clemenst 86-os átlaggal verte és mostanában inkább ez a rá jellemző a korábbi 95-105 közötthöz képest.

Cross jelenleg a stabilabb, magabiztosabb és jobb formában lévő játékos. Az egymás elleniket Gary dominálja ugyan az elmúlt időszakban, de ez pont semmit nem jelent a mai meccsre nézve. Hacsak nem hoz valami nagyon extrát Gary, ezt Crossnak illene behúznia.

Cross, Rob - Anderson, Gary: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp