Pénteken kezdetét vette a Players Championship Finals versenye, amely a december közepén kezdődő PDC darts-világbajnokságot megelőző utolsó torna.

A hétvégi verseny első, pénteki játéknapján a legjobb 64 között zajlottak a 6 nyert legig tartó csatározások, s a mezőny tekintetében a legmasszívabb teljesítményt Danny Noppert nyújtotta. A világranglistán immáron a TOP10-ben található holland nyíldobáló Simon Whitlockot döngölte a földbe 6:1-re. Noppert szinten minden téren klasszis mutatókat produkált. 106,59-es átlagot dobott, emellett 4 db 180-at. Kiszálló-pontossága valami félelmetesre sikeredett a maga 85,71%-ával. A holland hét nyilat dobott a duplára, melyek közül 6 rögtön célbe is ért. 164-es magas kiszállója pedig már csak hab volt a tortán.

Felkötheti tehát a nadrágszíjat James Wade, mert az angol alapból nincs igazán jó passzban tavasz óta, amit pénteki performansza is alátámaszt. Az angol a szebb napokat megélt Mensur Suljovicot győzte le viszonylag könnyedén (6:2), ám a mérkőzés színvonala hagyott némi kívánnivalót. Itt nem Wade volt ellenállhatatlan, hanem Suljovic hihetetlen gyatra. Az osztrák 79,66-os átlaga mellett Wade 89,06-os mutatója bőven jó. Ám Noppert az utóbbi években feljövőben van, tele motivációval, bizonyítási vággyal. Nem véletlenül húzta be márciusban az UK Opent is.

Amondó vagyok, hogy a VB előtt Noppert sokkalta energikusabbnak, koncentráltabbnak tűnik. A múlt heti Grand Slamen is nagyon jól dobált, s Price ellen végletekig kiélezett meccsen bukott 8:10-re a legjobb 16 között. Nagyon meglepne, ha délután nem abszolvá ezt a csörtét.

Tippem: 6:3-ra nyer Noppert.

Noppert, Danny - Wade, James: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp