Pár évvel ezelőtt ezt a meccset még "országos kettes"-ként könyvelte volna el a dartsra fogadók többsége, ám mára nagyot fordult a világ.

Daryl Gurney az utóbbi 1-2 évben szépen fokozatosan csúszott ki a PDC mezőnyének elitjéből, míg van Duijvenbode egy éve ilyenkor robbantott nagyot a VB-n, s rendkívül szenvedélyes játéka révén immáron a benne van a világnranglistán a TOP20-ban.

A mostani Players Championship Finals első, pénteki játéknapján nyújtott teljesítmények közül is a hollandé volt inkább meggyőzőbb. A "Padlizsánfiú" ugyan megszenvedett Mickey Mansellel (6:5). Az underdog észak-ír rendesen felszívta magát, így egy igen színvonalas meccsen végül van Duijvenbodénak jött ki jobban a lépés. Extrém mutatókat ezúttal nem hozott, ám 4 dobott 180-a mindenesetre azt mutatja, hogy a tömeg terén nem megy neki most rosszul. Illetve 50%-ban értékesített kiszállói is nagyban hozzájárultak, hogy bejusson a 32 közé.

Gurney ezzel szemben bitang gyenge meccse hozott Keegan Brown ellen. A gyatra színvonalról tanúskodik, hogy az észak-ír mindössze 81,97-es átlaggal nyert 6:3-ra úgy, hogy 25%-os hatékonysággal tudta hozni a kiszállókat. 24 alkalommal próbálkozott a duplára Superchin, s mindössze 6 érkezett jó mezőbe! Amennyiben van Duijvenbode ellen is hasonlóan dobál szombat kora délután, úgy a hollandnak nem lesz nehéz dolga, ha hozza mostani tudása legjavát.

Persze a rövid, mindössze 6 nyert legig tartó meccseken hatványozottan fenáll, hogy az underdog nyer. Láthattunk tegnap is csillaghullást, amikor a 64 között rögtön elvérzett a friss Grand Slam-győztes Michael Smith, vagy éppen a világelső Gerwyn Price, mindazonáltal a tegnap nyújtott performanszok alapján Duijvenbode sikerét várom.

Tippem: 6:4-re nyer Duijvenbode

van Duijvenbode, Dirk - Gurney, Daryl: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp