Bő egy hete még azt mondtuk volna erre a meccsre hogy az utolsó hely elkerüléséről dönthet. Az első forduló viszont óriási meglepetéseket tartogatott, hiszen Costa Rica egy laza hetest kapott a spanyoloktól, de sokkal inkább Japán győzelmére figyelt fel a világ a korábbi világbajnok ellen.

A Japán csapat a mennyekben érezheti magát a németek elleni győzelem után. Az esélytelenek nyugalmával vágtak neki a meccsnek és az első játékrész ennek fejében is zajlott le, Németország több gólos előnnyel vonulhatott volna a szünetre ha nem szórakozzák el a helyzeteiket, de csak egyet sikerült gólra váltaniuk Gündogan büntetője révén. A második félidőben jöttek a Japán cserék, akikhez Moriyasu elképesztő érzékkel nyúlt ugyanis először Doan egyenlített egy szép akció után, majd Asano lőtt gólt kiszorított helyzetből. Japán nyert, Németország romokban, a világ álla pedig leesett. A felkelő nap országa így kíváló helyzetben találta magát, ugyanis egy mai papírforma győzelemmel hat pontjuk lehetne amivel már nehéz lenne kiesni.

Costa Rica a világbajnokság egyik hanem leggyengébb teljesítményét nyújtotta első meccsén. Igaz hogy a spanyoloknak szinte minden bejött, de hét gólt kapni nagyon csúnya. A védelmük hibát hibára halmozott, Navas sem tudott extrát nyújtani, sőt több gólban szerepe volt. Még csak meg sem tudtak ismerkedni a lasztival, ugyanis 18%-ban birtokolták azt ami könnyen lehet hogy negatív rekord a vb-k történetében. Nehéz bármi pozitívat mondani róluk, romokban lehetnek egy ekkora vereség után.

Japán a 2014-es vb előtt, és a 2018-as vb után is játszott egy barimeccset Costa Ricával. Mindkét alkalommal hármat vágtak nekik (3-1, 3-0) és azt gondolom most is ők fognak diadalmaskodni. Már félidőben is vezetésüket várom.

Tipp: 3-1

Japán - Costa Rica: Félidő/Teljes játékidő tipp