Az USA oddsa már csökkenésnek indult és szerintem ez még nem a vége. Utolsó forduló következik a csoportkörben és ebben a csoportban viszonylag tiszta a kép a továbbjutókat illetően. Anglia első helyen áll négy ponttal és mivel Wales lesz az ellenfelük az utolsó körben aligha lesz bármi félnivalója az angol drukkereknek, egy továbbjutó adott. A második helyért viszont óriási küzdelem várható, Irán és az USA között.

Irán nem kezdte valami jól a világbajnokságot. Hat gólt kaptak Angliától és bár lőttek ők is kettőt, ez már annak volt köszönhető nagyrészt hogy a nagy előny tudatában kiengedtek Maguire-ék. A második fordulóban viszont egy rendkivül feszült meccset játszottak Wales ellen. 2-0ra tudtak nyerni két hosszabbításban lőtt góllal, ám amit Wales azon a meccsen csinált az kabaré volt. Harmatgyengén teljesítettek Bale-ék, két pontos passzt nem tudtak egymás után megcsinálni, így sokkal inkább ez játszott közre abban hogy ilyen jó helyzetbe kerülhetett Irán. Taremire oda kell majd figyelni az amcsi védőknek mert nagyon jó formában van, viszont ha őt semlegesítik akkor szerintem itt könnyed USA győzelem következhet.

Az amcsik Wales ellen felemás félidőket játszottak. Az első játékrészben sokat birtokolták a lasztit és vezetést is szereztek, viszont Wales taktikai változtatásait nem tudták lereagálni és végül be kellett érniük egy remivel. A lényeg viszont most jön. Amit ugyanis Anglia ellen játszottak az nem volt rossz, még ha az angolok nagyon passzívak és kényelmesek is voltak és már előre megelégedtek a döntetlennel. Bár gólt nem lőttek, közel álltak hozzá hogy megfingassák Angliát. Ez a küzdeni akarás ha Irán ellen is a pályára kerül Pulisicéktól akkor nem lehet gond, főleg ha a Chelsea játékosa jobban koncentrál majd az utolsó passzoknál, befejezéseknél hiszen egyértelműen tőle várják a megváltást.

Gregg Berhalter csapatának győzelmét várom, egyszerű a képlet, ha győznek nem tudják elkerülni a top16-ot, ha viszont nem, akkor lehet csomagolni..

Tipp: 0-2

Irán - USA: USA által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp