Azt szokták mondani hogy mennyből a pokolba, viszont Argentínával ez a világbajnokságon fordítva történik meg. Szombaton máris a kiesési szakasszal folytatódik a torna, Argentína pedig az egyik legkönnyebb ellenfelet kapta meg a nyolcaddöntőben.

Ezért persze jelentőset harcoltak Messiék. A szaudiak elleni vereség után (1-2) jelentős változáson ment keresztül a csapat játéka. Mexikó ellen már sokkal jobban zárt a védelem egy jóval veszélyesebb ellenfél ellen is (egyetlen Mexikói lövés talált kaput), majd az igazi áttörést a lengyelek elleni meccs hozta ahol nem csak hogy lenullázták Lewandowskit és az egész lengyel támadógépezetet, hanem elől is csillogtak Messiék. A kihagyott büntetője ellenére is nagyon jól játszott az argentín zseni és a társak is felnőttek a feladathoz, végig nyomás alatt tartották Szczesny kapuját aki több alkalommal ismét földöntúli bravúrokat mutatott be. Argentína formaidőzítése tehát kiváló volt és így nem csak hogy a legjobb 16ba sikerült bejutniuk, hanem azt csoportelsőként tehették így elkerülték a sokkal nehezebb ágat és ez a mutatott játék már elég lehet akár a vb címre is, de egy elődöntőre mindenképp.

Hogy mit várhatunk Ausztráliától? Szerintem túl nagy ellenállást nem. Ők ezzel az eredménnyel már messze túlszárnyalták a kitűzött céljaikat, igazából nyomás nélkül játszhatnak ami az egyetlen esélyük lehet. Ám ez önmagában elég sovány reménynek hangzik, ugyanis játékban azért messze elmaradnak a vb esélyes Argentínoktól. Tunézia ellen egy mázlis góllal tudtak nyerni pedig nem érdemeltek győzelmet, majd az amúgy pocsék formában levő Dánia is "lefocizta" őket ám egy remek kontra után Leckie talált be és tovább lőtte a csapatot.

Aki itt nyer továbbjut, aki veszít csomagolhat. Ennek fejében nem várok azért irgalmatlan rohanást az elején Messiéktől. Az biztos viszont hogy fognak próbálkozni, Ausztrália pedig végig a védekezéssel fogja felemészteni erejét. Azt várom hogy a 30.perc környékén egy alkalommal hibázik az ausztrálok nem túl stabil védelme. A franciák ellen láthattuk nem nagy kunszt egy játszó csapatnak őket mattolni, ez egyszer Otamendiéknek is összejöhet.

Tipp: ht 1-0 vége 3-0

Argentína - Ausztrália: Pontos eredmény - Első félidő - Pontos Eredmény tipp