Vasárnap este kiderül hogy Anglia vagy Szenegál lehet várhatóan Franciaország ellenfele a negyeddöntőben az alsó ágon. A háromoroszlánosok éppen annyit fociztak amennyire szükség volt tőlük a csoportelsőként való továbbjutáshoz. Ez már korábban is kritikaként érte a csapatot, de Gareth Southgate ahogy az EB-n, most sem változtatott a csapat stílusán, kőkeményen célfocit játszanak.

Jól kezdte a világbajnokságot Anglia miután Iránt 6:2-vel gázolta el. Nem volt nehéz dolguk és bár a két kapott gól ijedtséget okozhat, aki látta a meccset tudja hogy a nagy előny fejében engedtek kicsit le amit Irán ki is használt. Az USA ellen láthattuk azt a játékot amit sokan és közte én is nem igazán kedvelek. Nem akartak focizni Kaneék, abszolút megelégedtek a döntetlennel ami így utólag jól sült el hiszen az utolsó fordulóban Wales semmilyen ellenállást nem tudott ellenük kifejteni (3-0) így simán lett meg az elsőség. Támadásban abszolút bizakodásra ad okot a mai meccset illetően a csapat eddigi teljesítménye. Irán és Wales ugye összesen kilenc gólt kapott tőlük úgy, hogy Kane még el sem kezdte termelni a gólokat. Rashford remek formában van és három góljával házi gólkirály jelenleg, de Foden és Saka is remekül mozgott amikor lehetőséget kaptak. Hátul töretlen bizalmat élvez Maguire és bármilyen fura eddig nem azt a játékost láthatjuk akit a MU-ban rendre kifiguráztak.

A szenegáli játékosok közel fele Angliában keresi a kenyerét, így az angolok jól ismerhetik őket. Afrikai csapat révén rendkívül fizikális csapat, keménységükkel jól egészítik ki a technikai hiányosságaikat. A csoportjukban kikaptak a formán kívül játszó hollandoktól, legyőzték a gyengécske házigazdát, majd Ecuador elleni ki-ki meccs megnyerésével jutottak ide a top16-ba. A dél-amerikaiak ellen vívott meccsen viszont egyik legjobbjukat veszítették el miután Gueye kisárgázta magát az angolok elleni meccsről, továbbá egy másik középpályás Kouyate sem bevethető sérülés miatt. Egy jó Mané is elképesztő mód hiányzik a csapatból, vele sokkal több esélye lehetne itt az afrikaiaknak.

Kemény mérkőzést várok sok szabálytalansággal, viszont szerintem Anglia hozna fogja a meccset kapott gól nélkül.

Tipp: 2-0

Anglia - Szenegál: Anglia szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp