Utolsó forduló a téli szünet előtt, amivel megkezdődik a tavaszi kör is. Augusztusban a két csapat egy feszült mérkőzést játszott, akkor 2-1-re nyert az MTK.

Emlékeim szerint az egy érdekes mérkőzés volt. Mint szinte minden alkalommal, az MTK hátrányba került, majd a második félidőben Futács Márkó góljaival fordítottak. Már ott látszódott az a sok tökéletlenség, ami azóta is jellemzi őket.

Mit tudtunk meg azóta az MTK játékáról? Pocsék. Leginkább a védekezés. Somodi Bence nem bravúrkapus, és mivel nem sok helyzete van a soros ellenfelüknek, merev lesz a sok tétlenségtől, és amikor egyszer-egyszer védenie kellene, hát nem jön össze neki. Ez így a hideg időszakban különösen látható. Folyamatosan szögletből kapják a gólokat, például a Gyirmót is két gólt szerzett így. Egyszerűen nem értik a védők a helyezkedést. Hiába van több magas játékosuk is, képtelenek úgy tapadni az ellenfelére, hogy megakadályozzák az érintkezéseket a labdával. Somodi meg mindig bepotyázik egyet. Nem látványos potya, de ha megnézzük, mégiscsak az.

Az MTK ebben a szezonban egy mérkőzést játszott le kapott gól nélkül, az újonc Mosonmagyaróvár ellen. A 34 kapott góljuknál csak a Kozármislenynek van több. Ez büdös nagy szégyen. Hiába épül fel Nagy Zsombor most éppen, akármilyen felállásban kezdenek, a kapott góljuk biztos.

Ha azonban megnézzük a támadójátékot, akkor láthatjuk, hogy abban kiemelkednek. Németh Krisztián minden megmozdulásán érződik, hogy neki itt rutin a gólszerzés, a kis Bognár tömi őt jobbnál jobb labdákkal. Nem is Stieber ennek a csapatnak a központi motorja, hanem Bogyesz, aki mostanában nem olyan látványos játékot játszik, de továbbra is nagyon okos labdái vannak.

A Szegedről még nem beszéltem. Ők próbálkoznak a kombinatív játékkal, de még sokat kell fejlődniük. A másodosztály szintjén már erősek, de még nem érik el a feljutás szintjét. Ez a meccs lehet a jó példa ennek megmutatására. Ha ugyanis itt az MTK nyer, akkor helyet cserélnek a tabellán, és az MTK úgy vonul szünetre, hogy feljutás térő helyen van.

Én mindig a gólokra játszom, mert a bognári játékot még nem lehet eltörölni, nem lehet ilyen gyorsan változtatni. A mindkét csapat lő gólt opció nálam tuti biztos, de a legalább négy gól tökéletes opció megint.

Szeged - MTK Budapest: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp