A mai napon is jó pár meccset rendeznek, pénteken már minden válogatott túl lesz a bemutatkozáson. Én a magam részéről sajnálom, hogy nem 4 időpontra dobták szét a találkozókat, így élőben max kettőt lehet nézni, de ha butaság, hát az IHF-nél sem mennek messzire, hogy vegyenek belőle.

De ha IHF, egyből beugrik Hassan Mustafa, aki ugye egyiptomi, és azért Egyiptom így sokszor kedvezményezett egy-egy találkozón, szóval előfordul, hogy számukra picit lejt a pálya. Egyiptom egyébként jó csapat, szóval nem feltétlenül kell nagyot csalni. Elég pár véleményes fújás kétes szituációban, máris ugrik egy-egy meccs. Pont az ilyen ki-ki meccseket lehet elvezetni, mint a horvátok elleni, én viszont -lehet tévesen- de inkább a gólok irányára indulnék.

Horvátország nem vitte túlzásba a felkészülést, akikkel meg játszott, inkább a gyengébb csapatok közé sorolandó, de a gyengébbektől is kaptak gólt bőven. Ráadásul a horvát csapat lassan kicserélődik, a megszokott nevek, akik több évtizeden át játszottak, Cupic, Vori... mekkora klasszisok voltak itt, szépen kikoptak. Kikopott pár jó kapus is, és kapus poszton eléggé érezni a gyengülés szagát. Az említett Vori pl. védekezésben sem volt smafu, akár zavarót is hogy tolta fénykorában, szóval én érzek némi gyengülést.

Egyiptomnál meg ok, hogy nem lesz pl. Yahia, aki sérülés miatt hagy ki elég sokat, de azért El Sayedék egész komoly kerettel érkeznek. 33-32-re nyertek az utsó felk. meccsen a franciák ellen, kb minden játékos betalált, 16-ból 13-man dobtak gólt, vagy gólokat inkább, szóval Egyiptom nem olyan csapat, aki egy-két játékosból áll. Egyébként fizikális, közben virtuóz csapat, én kedvelem a játékukat. Biztos kapnak pár véleményes hetest, lesz pár horvát 2 perc, ami megint sokat számít. Eleve elég sok a 2 perc így másfél nap alatt, egy picit keményebb csapat 7-8 büntit simán benyel... Ez a min. 27 gól szerintem összejön Egyiptom részéről.

Horvátország - Egyiptom: Egyiptom által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp