37 gól. Ennyi kell nekem ezen a meccsen Egyiptom csapatától, és remélem, meg is kapom. Egyipmtom évek óta kiváló csapatot alkot, most függetlenül attól, hogy kap-e hátszelet vagy sem. Ez egy olyan meccs lesz, ahol nincs rá szükség, hisz alsó hangon 15 gól van köztük, de lehet ez 25 is.

USA még gyerekcipőben jár, ami a kézit illeti, próbál egy ütőképes csapatot alkotni, de egyelőre nincs meg a bázis. Próbálnak bajnokságot létrehozni, major league jelleggel mint az NHL, NBA, MLB, MLS, de azért ez odébb van. Viszont láttuk más sportoknál, vagy kéziben csapatoknál, elég említeni Katart, hogy lehet máshogy is csapatot építeni... De ha egyszer az USA ráérez ennek a sportnak az ízére, azért ott lesz olyan bázis, hogy pár év alatt top10-es válogatott lesz USA.

De ez nincs így. Még. Egyiptom viszont most előhozhatja a játékos énjét, mert Egyiptom igencsak kreatív kézire is képes. Ettől jó csapat, tud nyerni brusztolós, verekedős meccsen, de van egy nagyon látványos kézije is, amit szerintem ma elővesz. Magukat is szórakoztatják, meg minket is.

Horvátország már 40-et lőtt USA ellen, látszott is, hogy ott Fofanáék nem tudnak mit kezdeni az ellenféllel. Ma is hasonló találkozót várok, szerintem USA védekezésben sokkal puhább lesz, ha lesznek is 2 percek, akár piros, az abból adódik majd, hogy ezek a játékosok egyszerűen más sebességhez szoktak. Fofana támadásban hasznos, mert benne van jópár átlövésgól, meg a legenda Hines-ban, de pl. Fofana védekezésben elég gyenge, én biztos vagyok benne, hogy neki el is mondták, hogy ha lehet, feleslegesen ne szedjen be 2 perceket.

Egy olyan csapat, mint Egyiptom, amely egyszerre kreatív, és fizikális, az USA ellen ha nem nagyon butítja le a kézijét, simán dob 40+ gólt.

Ráadásul azért is 'trükkös meccs', mert akár még számíthat is ennek a találkozónak az eredménye Egyiptom szempontjából. USA ugyanis bármilyen meglepő, de a Marokkó elleni sikerének köszönhetően továbbjutó! (Horvátország fixen veri Marokkót).

A Golden Ligán is látszott, hogy USA azért a sorozatterhelést nem annyira bírja, ezek a spílerek nem bírnak 1-2 naponta koncentráltan ennyit játszani. Egyiptom kerete pedig olyan, hogy ott a padon is value játékosok vannak, szóval biztos lesz nagy rotáció, ami esetükben nem eredményez minőségbeli romlást.

Egyiptom az előző vb-n szórta a gólokat azokon a meccseken, ahol az ellenfél is partner volt, beloruszok 35-öt kaptak, Chile 35-öt, Macedónia 38-cat kapott El-Ahmaréktól, és tény, hogy ott hazai pálya volt, de ezek a srácok azért értik a játékot, és az ellenfél azért gyengébb, mint Chile, Macedónia vagy a fehéroroszok.

Egyiptom - USA: Egyiptom által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp