A férfiak pénteki játéknapján már a legjobb tizenhat közé jutásért harcolnak. Egy esti találkozót szemeltem ki amit nem véletlenül tettek ebbe az idősávba hiszen szoros csata várható. Nevezetesen a Sebastian Korda – Daniil Medvedev mérkőzést.

A jelenlegi formák együttállásának köszönhetően valóban egy rendkívül kiélezett csata kerekedhet itt a legjobb 32 között. Az orosz magához képest kicsit gyengébb teljesítményt nyújt ezt mutatják a felvezető tornán nyújtott produkciója is. Egyrészt év végén kikapott Fritztől másrészt pedig Djokovictól váratlanul sima vereséget szenvedett Adaleidenben. Millman ellen kicsit döcögősen kezdett,de után hengerelt az orosz amihez tegyük gyorsan hozzá az ausztrál is hozzájárult a végtelen számú ki nem kényszerített hibáknak köszönhetően. Az előbb említett mérkőzést megelőzően viszont végig tarolt Giron ellen. Jó formában van az orosz szó se róla,de nem érzem átütőnek a formát,mert azért valljuk meg Korda teljesen más szintet képvisel,mint az eddigi versenyzők.

Az amerikai önmagához viszonyítva szenzációs formában van. Az Adaleidben rendezett tornán látottak mindenkit meggyőzhettek. Hiszen egészen a döntőig menetelt ahol rendkívül közel volt ahhoz hogy Djokovicot legyőzze. A rutin és az évek hiányoztak ahhoz a sikerhez.

Eddig stabilan és jól játszik Korda az adatok is erről árulkodnak. Egy szettet veszített,de egyébként nem sok kétséget hagyott a győzelmeit illetően.

Ebből a találkozóból egy 5 szettes maratoni csata is kerekedhet. A két játékos jelenleg szerintem közel azonos teljesítményt képvisel ezért kizártnak tartom,hogy három szettes lezárás legyen az orosz részéről.

Korda, Sebastian - Medvedev, Daniil: Szettek száma - Felett/alatt tipp