A 2021-es világbajnokságon Chile 44-33 arányban győzte le Dél-Koreát. Csalóka, mert tudhatjuk, hogy Dél-Korea akkor valami egyetemi all star csapattal jött, szóval messze nem az A válogatott ment a vb-re. Viszont ami valid és használható eredmény, az a legutóbb olimpiai kvalifikációs tornán játszott találkozójuk, ami 36-35-ös végeredményt hozott. Ott a csoportkör első játéknapján találkoztak, és mivel a brazilok és a norvégok voltak még a csoportban, így egyértelmű volt, hogy aki ott kikap, annak semmi esélye az Olimpiára. Dél-Korea nyert 36-35-re, de a lényeg nem ez, hanem a 71 gól. Az egy igen fontos találkozó volt, és lám, mégis az jön le belőle, hogy kitették a pályára szívük-lelkük, tolták neki az uptempó kézit, és nyert aki nyert, teljesen mindegy.

Itt most a tét sokkal kisebb, mindössze az Elnöki Kupa megnyerésének lehetősége. Ez a vb 25. helyét jelenti, ami már mindjárt cudarabbul hangzik a történet...

Chile csapatában jön majd generáció váltás, 8-an vannak 30 felett, Emil Feuchtmann pl. 39 éves, de a tesó is fiatalodik, Munoz is max egy-két tornát vállal. Ok, 2023-ban a Pan American Games házigazdája Chile, ahonnan lehetne kvalifikálni az Olimpiára, de a brazilok és az Argentinok számítanak top favoritnak, és csak a győztes jut ki. Szóval simán lehet, hogy jó pár chilei ikon búcsúzik most.

Chile és Dél-Korea játéka picit más, sőt sokszor nem picit. Viszont amiben hasonlóak, hogy mind Chile, mind Dél-Korea tiszteli a játékot, tiszteli az ellenfelet. Ebben Japán vagy Dél-Korea mindig is élen járt. De a chilei kézicsapat sem olyan, mint pl. volt a férfi foci csapat Medellel, Vidallal, szóval a nem a köcsög fajtából való ...

Én úgy vélem, Dél-Korea ahogy eddig, úgy most is próbálja a maximumot beletenni, és a chilei ászok is szeretnének még mutatni ezt-azt. Ugyannakor az öregedő chilei együttesen a fáradtság szerintem főleg védekezésben nagyon fog érződni, elöl viszont a kreativitás még bőven eredményez majd gólokat. Fáradtak a játékosok, mert két naponta van meccs, így a védekezésben nehezebb már reagálni a támadók megmozdulásaira.

Dél-Korea - Chile: Gólok száma - Felett/alatt tipp