Aki ismer tudja, hogy nem vagyok egy nagy Serie A fan, de azért illik ismerni ezt a ligát, mivel az olasz focinak sok barátja van, nem mellesleg talán az egyik legszórakoztatóbb foci ott van a top ligákat illetően. Szerintem a színvonal is itt a leggyengébb, de a meccsek java része jó, nézhető szórakoztató.

Én amin meg szoktam lepődni, az az, hogy egy-egy Serie A meccsen a mezőny annyira meg van nyúlva, mint egy-egy gyengébb megyei meccsen, ahol a támadók nem nagyon akarnak védekezni, a védőknek nincs kedve előre menni, a középpályások meg épp hol kószálnak, de egyszerűen feltűnő a különbség, akár PL-t, akár LaLigát nézek, hihetetlen.

De pont ez az, ami miatt a Serie A, mint bajnokság, már rég nem arról szól, amiről régen, hogy kevés a gól, sok a remi, 1-0-ák, 0-1-ek.

Ami e meccset illeti, a Bologna 10 pontra van a kieséstől, és ha hoz pár hasonló találkozót, mint ez is, nem lesz gondja idén a kieséssel. Szerintem Európáért sem lesz harcban, ahhoz azért acélosabb keret kéne, de nem lesz izgulós a tavasz.

A Cremonese két meccsébe is belefutottam a közelmúltban, láttam az ugyancsak hétfői Verona elleni találkozót, ahol 2-0-ra kapott ki. Ami megmaradt bennem, az említett mezőny, annyira meg volt nyúlva, hogy tényleg nem volt nehéz a középpályán átszaladni, meg a labdát a kapu elé juttatni, és helyzetet, lövést összehozni. Volt is 15 lövése a Cremonese csapatának, gólja egy sem. Desserst a spori ott nagyon nem szerette, sok, már-már bántóan sok alkalommal fújt ellene.

De nem volt reménytelen ennek a csapatnak a játéka, mondjuk én, aki előtte nem nagyon látta ezt a csapatot, picit talán több tüzet várt volna, de déliek ezek, nem izgulnak annyira. Meg tényleg, mit izguljanak, hisz a helyzetük gyakorlatilag reménytelen. 10 pontra a bennmaradástól jelenleg, győzni még nem sikerült, innen tényleg csoda kéne.

Ugyanakkor veszíteni valója sincs ennek az együttesnek, szóval én várok némi kockáztatást. A Verona ellen bár gólt kap csak kaptak, azért volt góllal kecsegtető helyzet, próbálkozás, a Nápoly elleni kupameccsen meg jöttek a gólok is.

Én képtelenségnek tartom, hogy az a tipikus 'ikszre játszunk' találkozó lesz. Egyszerűen az utolsó helyről, 10 pontnyira a bennmaradástól nincs más esély, mint kockáztatni. Ez meg vagy a bajnokságban először bejön, vagy beleszalad a késbe a csapat. A Bologna azért Arnautovic nélkül sem reménytelen elöl, de a védekezés bőven sebezhető.

A Cremonesének volt idén több 2-2-ője, 3-2-es zakója, de valahogy mint a spanyoloknál az Elche, győzelem ellen be van oltva. Viszont egy ilyen adok kapok, egy 2-2, 3-2, 3-1 ebben a találkozóban benne van!

Bologna - Cremonese: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp