Nagyon komoly verésbe szaladt bele a Bréma az év első tétmeccsén. Az észak-német gárda szombaton 7:1-es megsemmisítő vereséget szenvedett Kölnben.

Nem lehet könnyű helyzetben Ole Werner, hiszen szerdán már az élmezőnyhöz tartozó Union Berlin ellen kellene feledtetniük a hétvégi pocsék évkezdetet. Annak ellenére, hogy a felkészülési időszakjukban rendezett barátságos meccseken jól szerepeltek a zöld-fehérek, a Kecskések ellen valahogy az öltözőben ragadtak. Az első 45 perc végén már 5:1-re ment a Köln, s a második játékrészben sem mutatott életjelet a Werder.

Igazából a csapat nem mondható kutyaütőnek, annak ellenére sem, hogy időről-időre bele tudnak futni a késbe. Novemberben például a Bayern tömte ki őket 6:1-re. A kiadós gyepálások mellett stabil középcsapatnak mondhatók. Teljesítményük igencsak rapszodikus, hol több fordulót képesek győzelemmel abszolválni, máskor pedig jönnek a sorozatos zakó-hegyek. Nagy kérdés tehát, hogy ez a hétvégi Köln elleni 7:1-es blama mennyiben határozza meg a Bréma elkövetkező heteit?

A vendégségbe érkező Union velük ellentétben sikerrel nyitotta a 2023-as naptári évet. A Schäffer Andrást is foglalkoztató fővárosi alakulat ugyan hazai pályán még hátrányba került a Hoffenheim ellen, ám a meccs utolsó harmadában lazán lelépték a kék-fehér riválist, s viszonylag könnyed győzelmet arattak az Alten Försterei stadionban (3:1).

Kellett a jó rajt az együttesnek, hiszen az ősz végére kezdett elfogyni a lendület Urs Fischer csapatában. Ám mostani sikerükkel ismételten dobogón található a klub. Jelenleg a 3. pozícióban várják a szerda esti brémai túrát, s minden esélyük megvan, hogy akár beelőzzék a Frankfurtot is.

Lévén, hogy a Bundesliga hosszabb kihagyás után az elmúlt hétvégén vette újra kezdetét, sérültek nem igazán találhatóak a csapatokban. Ha hinni lehet az információknak, akkor hazai oldalon Agu és Schmid hadrafoghatósága kérdéses, míg az Unionnál Michel és Thorsby maradhat távol a játéktértől.

Igazából engem meglep, hogy egy viszonylag overesnek mondható bajnokságban, két alapjáraton overes meccseket nem ritkán lehozó csapat párosítására ilyen magas szorzót hoztak ki az irodák. Egymás elleni meccseiken a végeredmény ugyan ingadozott over és under között, de alapjáraton a két dugó rendre megvolt. Onnantól meg már többnyire szerencse vagy pech, hogy lejön-e a harmadik találat.

A mostani helyzetben pedig bőven van motiváció a gólszerzésre. Hazai oldalon ugyebár a Köln elleni megsemmisülést kellene feledtetni a szurkolókkal, amihez egy Union szintű riválissal szemben biztosan kellenek a gólok. Vendégoldalon pedig megy az őrült versenyfutás a dobogós, egyben BL-helyekért. Ráadásul igencsak sebezhetőnek tűnik jelenleg a Werder védelme. Véleményem szerint a szorzóból kiindulva jó üzlet fogadást kötni a 2.5 overre. Egyértelműen érték lapul az opcióban ilyen magas oddson.

Tippem: 1:2-re nyer az Union Berlin

Werder Bremen - 1. FC Union Berlin: Gólok száma - Felett/alatt tipp