A Real Madrid – Real Sociedad találkozóval zárjuk a vasárnapot a LaLigában. A Real Madrid a bajnoki címért fut versenyt, a Sociedad a BL-indulást tűzte ki célul zászlajára.

A Sociedad ennél is többet érhet el, ha megveri este a Real Madridot. Ez nem lehetetlen, mert a fővárosi csapat nincs jó formában. A Barcelona Szaúd-Arábiában megverte, a Villarreal bajnokin megverte. Benzemáék a Bilbao elleni összecsapáson sem játszottak jól, és nem volt meggyőző a csapat játéka. Benzema sincs annyira jó formában, Vinicius sem, és további gond, hogy a szélső védők sérültek. A Madrid a városi derbin Nachóval a szélen gyenge volt támadásban, Nachónak rengeteg rossz beadása volt. Alaba, Carvajal, Lucas és Mendy sem bevethető, így akár Nacho, akár Rüdiger játszhat a védelem szélein. Ők a védekező feladatukat megoldhatják jól, de támadásban nem lesznek annyira hatékonyak, mint akár Carvajal vagy Mendy.

A Sociedad számára egy döntetlen is jó eredmény lenne, mert a BL-ért folyó harcban a Bernaubeuban egy pont is elég lehet. Alguacil csapatának nagyon erős a védekezése. Alig-alig kap gólt. Sokat szabálytalankodnak, nem engedik kibontakozni az ellenfelet. A Király Kupa találkozón a Barcelona ellen csak 1-0-ra kaptak ki, annak ellenére, hogy Brais az első félidőben piros lapot kapott.

A Sociedad csapatában sok sérült van, Cho, David Silva és Sadiq nem játszhat, kevés embert tud forgatni Alguacil. Ennek van olyan hozadéka, hogy akik sokat játszanak egymás mellett, jobban összecsiszolódnak. Nagyon fegyelmezett együttes a Sociedad, kisegítik egymás a játékosok, mindenki alázatosan játszik. Mivel a Real Madrid támadásait Carvajal, Mendy, Lucas Vazquez és Alaba sem fogja segíteni, könnyebb lesz védekezni Vinicius ellen, Rodrygo ellen. De a Real Madrid is fáradt lehet, a játékosai közül sokan voltak a világbajnokságon, nem pihenhettek. Szuperkupa-meccsek, Király Kupa-meccsek, legutóbb hétközi mérkőzésen még extra 30 percet kellett ráhúzni az Atletico ellen.

Kevés-gólos találkozóra van kilátás, a Sociedadnak nehéz gólt rúgni, a Madrid pedig a sérült szélső védői nélkül nehezen fogja kibillenteni az egyensúlyából Alguacil együttesét.

Real Madrid - Real Sociedad: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp