Érdekes, hogy 2-es oddson kínálják a nápolyi duplát. Ekkora szorzón bűn lenne kihagyni ezt a lehetőséget.

1990 után újra komoly lehetőség kínálkozik arra, hogy a dél-olaszok behúzzák a bajoki címet. A hanyatló olasz foci egyetlen ékköve jelenleg a nápolyi gárda, az egyetlen csapat Itáliában, melynek reális esélye lehet a Bajnokok Ligájában is. Gondolom senkinek nem kell már bemutatni az üstökösként berobbanó szupertehetséget, Kvaratskheliat, vagy az élete szezonját futó Osimhent. Egyébként nem túl igazságos neveket kiemelni, mivel nem csak egyéni teljesítményekben jeleskednek idén, pont ebben rejlik az erejük: Spalletti eszméletlen jó csapategységet kovácsolt. A Diego Maradona stadionban 9 meccsen 26 gólt rámoltak be az ellenfelek hálójába, bődületes statisztika. Legutóbb a Juventus szaladt bele a késbe, 5 találattal küldték haza Vlahovicékat a hazaiak. Nem kell tehát a szomszédba menniük, ha a gólszerzésről van szó.

Az AS Roma sem fut egyébként rossz szezont, mint mindig, Mourinho azért most is kihozza a keretből a maximumot. A dobogós helyekért futó harcban esélyesként szerepelnek, a realitás azonban inkább a 4. vagy 5. hely megszerzése lehet számukra, a BL-t érő 3. esetleg 4. hellyel már valószínűleg a Roma szurkolók is kiegyeznének. Egyáltalán nem kapnak sok gólt, vendégként átlagosan egy kapott gól a mérlegük.

Az előző találkozójukon 0-1-es Napoli siker született, ahogy otthon, valószínűleg vendégként is be fogja tolni a portugál edző a buszt. A nápoly azonban már hozzászokhatott ehhez, ugyanis szinte mindenki sündisznóban próbálja kibrusztolni ellenük a 90 percet. Nem szokott gondot okozni nekik a felállt védelmek feltörése, úgyhogy én még a Roma ellen is azt mondom, 2-3 gólt simán bevághatnak, akár Osimhen egyedül. Ezáltal tarthatják az eszméletlenül jó otthoni átlagukat, 1 hazai meccs / 3 gól. Egyébként sincs minden rendben a vendégek háza táján, Smalling lépni akar, Zaniolo játéka is erősen kérdéses, és még a kisárgázódó Celik sem léphet pályára...

Tippem: 3-0.

Napoli - Roma: Napoli által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp