A Bundesliga 19.fordulójának szombati játéknapjáról egy viszonylag egyértelmű mérkőzést választottam ki. A Borussia bár eléggé hektikus szezont fut, egyértelműen előrébb tartanak mint a darabokra hullott Schalke, de lássuk az esélyeket.

A Gladbach 25 szerzett ponttal jelenleg a 8.helyen áll. Nincs olyan messze a cél, azaz a nemzetközi kupa indulás, ugyanis a Frankfurt hét, de a többi rivális is 10 pont körüli távolságra van csupán. A csapat a Borussia Parkban igazán elemében van, hat győzelem mellett három zakót számlálnak, viszont az előző fordulóban végre az idegenbeli statisztikájukon is javítani tudtak szezonbéli első győzelmükkel vendégként. Az amúgy nem rossz erőkből álló Hoffenheimet tiporták földbe (1-4) Hoffmann parádés játékának köszönhetően aki két gólt és egy asszisztot jegyzett. A német játékos mai játéka egy ideig kétséges volt, most viszont úgy tűnik tudja vállalni a meccset ami nagyban növeli a csapata esélyeit ma is. Stindl viszont hátproblémák miatt nem lesz jelen állás szerint. Télen a csapat elveszítette a liga egyik legjobb kapusát Sommert aki a Bayernt választotta, de helyére sikerült igazolniuk a francia első osztályból Jonas Omlint aki nagyon jól véd annak ellenére hogy minden meccsén kapott gólt. Egyikről sem tehetett igazán.

A Schalke nagyon kilóg a mezőnyből negatív irányban. A játékosok padlót fogtak már elég rég, amin a Köln elleni hazai 0-0 sem biztos hogy sokat fog segíteni. Edzőváltások ide vagy oda, ebből a csapatból kihozni valamit ami bentarthatná őket talán még a legjobb edzők egyikének sem menne. Sérülések is nehezítik a csapat dolgát, az új igazolások közül többen hasonló okok miatt nem mutatkozhatnak be. Az idegenbeli mérlege a csapatnak igazán elkeserítő, hiszen összesen két pontot gyűjtöttek (0-2-6) négy lőtt és 16 kapott gól mellett. Én nem látom hogy ez a csapat itt ma pontot tudna szerezni úgy, hogy a Gladbach a pályaválasztó és egy fantasztikus győzelemből érkezik.

Az őszi meccsük 2-2 re végződött, a négy gól ma is összejöhet de inkább 3-1 vagy 4-0 arányban.

Tipp: 3-1

Borussia Mönchengladbach - FC Schalke 04: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp