Kiesés elleni küzdelem, a győzelem itt felér egy alapos vérátömlesztéssel. Tehát nagy harc várható.

Nem hinném azonban, hogy a harcban a védekezés dominálna. Ez leginkább a Hoffenheim játékától áll messze, akik évek óta olyan mini különutas Leipzigként játszanak, tehát a dinamikus, gegenpressingen alapuló, letámadós-kombinatív játékot. Az előző edző Sebastian Hoeness, illetve a nyáron Zürichből elszipkázott Andre Breitenreiter is ezt a stílust képviseli.

És itt jön az, miért fognak úgy menni, mint akinek nincs holnap. A Hoffe iszonyú negatív spirálba került, megcsapta a kiesés szele is. Október 14. óta nem győzött a csapat a Bundesligában, és akkor is a totál fogalmatlan Schalkét verték 3-0-ra. Azóta 8 mérkőzést játszottak a bajnokságban, és mindösszesen két döntetlenre futotta: a gyenge Stuttgart (2-2) és a Köln (1-1) ellen.

Mégis akkor mi lehet pozitívum? Hát a játékstílus. Abból nem engedtek. Tehát továbbra is ezt a gyorsabb focit játsszák, amibe viszont sok hiba társul. Mi sem jelzi ezt a megalkuvás nélküli támadó játékot, hogy ezen a 8 meccsen 7 alkalommal is szereztek legalább egy gólt, de kétszer 2 gólt is! Viszont a védelem totális csőd, Bicakcic sérülése óta nincs olyan ember ebben a csapatrészben, aki kellően masszív. Valljuk be, Kabak és Nsoki inkább a támadásokba történő bekapcsolódásokhoz ért, de nem az a stabil ember.

És itt jön a Bochum, akik ha nyernek, pontszámban beérik a Hoffét, és elkerülhetnek a play-out helyről. A Bochum brusztol ezerrel, de nem Bundesliga szint azért. A Herthát lenyomták nagy mákkal, de a Bayer Leverkusen és a Mainz könnyedén ütötte ki őket. Hazai pályán bizonyosan aktívabbak lesznek előre játékban, tehát várható a két csapat egymásnak esése.

Erre pályázok: gólok már az első játékrészben, legalább kettő.

VfL Bochum - TSG Hoffenheim: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp