A Real Madrid együttese a Valencia ellen bepótolt bajnokiján szerzett három pontot, és elveszített két játékost. Az előrejelzések alapján nem lehet biztosra mondani egyik játékos esetében sem, mennyit kell kihagyniuk. A Palma de Mallorcára utazó keretben sem Militao, sem Benzema nevét nem találjuk, ellenben Alabával, aki már a csapattal edzett. Tchouaméni szintén visszatér a Blancók aktív rotációjába.

A Real Madrid nem a klasszikus felállásban játszik, nem lesz kilences a pályán. A rivális Barcelonánál láttunk hasonlót Lewandowski eltiltásánál. Ez megzavarhatja a Mallorcát is, mert Ancelotti Rodrygót és Vinicius-t is a kezdőbe nevezheti. A Mallorca defenzív csapata ellen a négy középpályás is hatásos lehet, Valverdének ismét több feladata lehet támadásban. Carvajal, Alaba és Tchouaméni visszatérése Ancelotti számára ajándék.

A hazai csapat feltörése sok időt vehet igénybe. Copete, Raillo és Valjent mellett a két szélső középpályás is stabilan védekezik, stabilan zár. Az őszi találkozójuk is sokáig 0-0 volt, Muriqi szerzett vezetést, és egyenlített a Madrid közvetlenül a félidő előtt. A második játékrészben a Real Madrid a szokásoknak megfelelően a 2. félidőben döntötte el a találkozót, a hajrában Vinicius, Rodrygo és Rüdiger is betalált. Az előző bajnokságban a tavaszi mérkőzésen Mallorcán szintén a 2. félidőre fáradt el a hazai csapat, Vinicius és Benzema két találata döntött.

Az előző Real Madrid-Valencia találkozóról készült ajánlóban is leírtam, hogy a Madrid a 2. félidőkben hatékonyabb, főleg a meccsek utolsó 15 percében. A Mallorca-meccsek is a 2. félidőben hoznak több gólt, az első 45 percekben 12 gól született, a 2. félidőkben 21.

Mallorca - Real Madrid: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp