A spanyol bajnokságban a Sevilla két győzelem után kikapott a Barcelonától. Ebben az idényben a Sevilla sokkal gyengébb produkciót nyújt, mint amit megszoktunk. Az andalúz együttes az anyagi stabilitást szem előtt tartva értékesítette Diego Carlost és Koundét, ezzel egy időben a védelem meggyengült. Nianzou nem vált be, érkezett Bade, aki sokkal stabilabban teljesít eddig, viszont a Barcelona ellen nem volt esélye a pontszerzésre a Sevillának.

A Barcelona elleni találkozó előtt a Cádízt és az Elchét is legyőzte, ezzel a hat ponttal is csak a 17. helyen áll a Sevilla CF. A bennmaradás lett a cél, valamint az Európa Liga.

A Mallorca 28 ponttal a 10. helyen áll. Annyira közel vannak a csapatok, hogy Muriqiék egy bravúr esetén az Európa Liga indulást érő Villarrealhoz hasonlóan 31 ponttal állnának a tabellán.

A tabella élén álló csapatok mellett két andalúz együttes, a Sevilla és az Almeria az, amely az első félidőben 13 vagy több gólt szerzett. Az Elchét is korán feltörte, a világbajnokság után jobb focit játszik, mint előtte. Ocampos-szal erősödtek, En-Neysri is lövi a gólokat. A Mallorca biztosan ezen a találkozón is defenzív lesz, de a kontrái erősek, a Sevilla pedig zavarba hozható. Bounou előtt a védelem és a középpályás-sor is hibára késztethető. A Mallorca a sok kontaktra építi a futballját, nagyon hasonló futballt játszik ahhoz a Getaféhez, amely két szezonnal korábban az Európa Liga indulást tudta kivívni. Az előző fordulóban a Real Madridot is legyőzték a mallorcaiak, ezért jó hangulatban utazhatnak Sevillába, és játszhatnak egy jó meccset, mert jelenleg nincs a csapat pontszerzési kényszerben.

A Sevilla egy hangyányit dinamikusabb focit játszik a világbajnokság után, és a Barcelona ellen passzív volt, de azokon a mérkőzéseken jobban játszott, ahol volt esélye nyerni.

Sevilla - Mallorca: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp