Piszok kemény összecsapás várható az olasz bajnokság szombati játéknapjának esti mérkőzésén. Egy valódi hatpontos rangadót játszik az 5.helyen álló Lazio és a 6.helyen tanyázó Atalanta. Miután a Juventustól 15 pontot levontak mindkét gárda eggyel közelebb kerülhetett a minimális elváráshoz, a top4hez azaz a BL indulás jogának megszerzéséhez és mivel a jelenleg ezüstérmes Inter is csupán négy pontra van, nagyon nem mindegy ki nyeri ezt a meccset..

Maurizio Sarri együttese öt mérkőzés óta veretlen. Remek formáról viszont ennek ellenére nem lehet beszélni hiszen ebben három döntetlen is volt. Az Empoli ellen két gólos előnyt herdáltak el hazai pályán és lett a vége 2-2, a Fiorentina ellen szintén eldobták az előnyt, majd az előző fordulóban pedig a kieső helyen álló Verona csent el tőlük két fontos pontot, a változatosság kedvéért előnyről... A szokásos gólok érkeztek Felipe Anderson és Zaccagni vezérletével, de a védelmet mindig elérte egy kis rövidzárlat ami ma is bekövetkezhet hiszen ma a liga másik gólgyárosai ellen játszanak..

Az Atalanta 2023-ban elszenvedte első vereségét. A Sassuolo a Milan ellen valamit nagyon megtalált és ezt tovább tudták menteni a Gasperini csapata elleni meccsre is. A csapat nagyon hosszú idő után gól nélkül maradt, de ebben közrejátszott az hogy több mint egy órán keresztül emberhátrányban fociztak Maehle brutális belépője miatt. Így Ő nyilván ma nem léphet pályára, ahogy Muriel is aki szintén eltiltását tölti piros lap miatt.

Az egymás elleni meccseik régebben mindig gólesőt hoztak, ám a legutóbbi két összecsapás underesre sikerült. Bár a tét nem kicsi, úgy gondolom az első gól megszerzéséig lesz óvatoskodó a játék, utána viszont lazán jöhet a három dugó.

Tipp: 2-2

Lazio - Atalanta: Gólok száma - Felett/alatt tipp