Meglepő módon az OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján mindhárom párosításnak underes eredmény lett a vége. Pedig sokak - köztük én is - várták, hogy a Paks-Mezőkövesd meccsen majd kiszakad a gólzsák, továbbá előzetesen úgy tűnhetett, hogy a Ferencváros a bajnoki rangadón majd jól bedarálja a Kecskemétet a Groupamában. Egyik számítás sem jött be, így kíváncsian várom, mit hoz a vasárnap gólok tekintetében.

Én kimondottan javulást várok, melynek egyik táptalaját főként a Honvéd-Debrecen csata adja. Kezdjük a hazaiak motivációjával. A Kispest ugyebár a képzeletbeli piros vonal alatt helyezkedik el. Továbbra sem jönnek a győzelmek Dean Klafuric együttesénél, ám a mutatott játék tényleg bizakodásra adhat okot. A legutóbbi két fordulóban ugyan pontosztozkodásra kényszerültek, viszont ha azt nézzük, hogy a dobogós Kisvárda ellen ikszeltek (1:1), illetve a második helyezett Kecskemét otthonában hátrányból fordítani tudtak, az azt jelzi, hogy ha nem is bombaerős ez a Honvéd, de mintha ébredezőben lenne a piros-fekete gárda. 

Ugyebár eddig jóformán Nenad Lukic adott napi teljesítményétől függött, hogy eredményesen zárja-e a Kispest az adott bajnokit avagy sem. Nos, a Kecskemét ellen Lukic mellett berobbant Brendon Domingues, aki duplázni tudott, illetve Jairo Sampiero is jó produktumot hozott a jobb szélen.

Főként a Kecskemét ellen mutatott játékra alapozom a tippet egyik szempontból. Látható volt, hogy kapar a Honvéd, s kis szerencsével mind a Kisvárda, mind a Kecskemét ellen akár behúzhatták volna mindhárom pontot. Számomra csak idő kérdése, hogy mikor történik meg az áttörés, s most hazai pályán jó esély mutatkozhat kicsikarni egy esetleges győzelmet a vendég Debrecen ellen.

A múlt héten óriási malaca volt a Lokinak a Paks ellen. Dzsudzsákék a 92. percig hátrányban voltak, amikor három minutum alatt megfordították a mérkőzést, s a Nagyerdőben tartották a három pontot. Ez a siker nagyfokú lendületet adhat a csapatnak, amely már ígyis feljövőben volt az utóbbi időben. Hosszú évek után a Debrecen jelenleg a dobogós helyekért, ezáltal a nemzetközi kupaporondra való visszakerülésért hajt, miközben a Magyar Kupában is ott vannak a legjobb 8 között. Srdjan Blagojevic kinevezése tehát továbbra is abszolút nyerő húzásnak tűnik. Nincs kétség, hogy Szécsiék jelen pillanatban vannak olyan mentális állapotban, hogy minden meccsen egyértelműen a három pont megszerzéséért lépnek pályára. Érzékelhető, hogy a Debrecen elhiszi magáról, hogy erős gárda, ezáltal meglepne, ha Bozsik-stadionban defenzív taktikát részesítenének előnyben.

Összességében tehát jó kis pörgős támadófocit várok mindkét oldaltól vasárnap délután. A Kispestnek nagyon kell mennie a sikerért. Motivációjukat pedig hatványozottan fokozhatja, hogy az idei évben először léphetnek gyepre hazai pályán úgy, hogy nincsenek zártkapuk. Tőlük mindenképpen várok találatokat. Most valahogy a Honvédban érezni, hogy kezdenek kikecmeregni a gödörből. Remélem nem cáfolnak rám.

A Debrecen pedig lendületben van. A Kisvárda kivételével minden csapat botlott előttük a tabellán, így most tökéletes alkalom nyílhat számukra a tényleges felzárkózáshoz. Véleményem szerint a bajnokság egyik leggólerősebb csapata aligha a sokszor hibázni tudó Honvéd védelme ellen mondana csődöt. Nem kérdés tehát, hogy a csörte kapcsán a meccs fogadási kínálatában az over-piacot vettem célba.

Tippem: 2:1-re nyer a Honvéd

Budapest Honvéd FC - DVSC Debreceni: Gólok száma - Felett/alatt tipp