A dohai ATP 250 -es torna elődöntőihez érkeztünk a pénteki napon. Az egyik elődöntőben TOP10 -es játékosok találkoznak a másik ágon az idei Australian Open egyik meglepetés embere, Lehecka mérkőzik a nagy harcos Andy Murrayvel, aki szokásához híven, megint döntő szettben vívta ki a továbbjutást.

No de vissza a nap második párosításához. Medvedev találkozik Auger Aliassimemel, akivel a múlt héten is összecsaptak, méghozzá teremben Rotterdamban teremben. Sokan azt várták, hogy a kanadai megszorongatja majd Daniilt, de sima 2-0 lett az orosznak Aliassime csak szenvedett.

Nem sok olyan párosítás van a TOP10 -ben (leszámítva Djokovic ellenfeleit), ahol 5-0 -as mérleggel áll valaki ellen. Medvedev 5-0 -ra vezet Auger Aliassim ellen, de nem ez a látványos, hanem az, hogy a kanadai fiú, akit pár éve még a dunakeszi-i salakoson láttam ITF versenyen, önmagához képest is gyengébben teljesít, nem olyan magabiztos, mint szokott lenni. Leginkább a szerváira támaszkodhat, mert labdamenetekben egyszerűen a jelenlegi formájával nem tudja felvenni a versenyt az orosszal, aki elkapta a ritmust.

Igaz, hogy tegnap az ausztrál O'Connell ellen megizzadt, de csak megoldotta a szituációt és emlékezzünk, Rotterdamban is egy Davidovich Fokina elleni nyűglődés után fektette nagyon könnyen két vállra a mai riválisát medve.

Fogadásban és labdamenetekben annyival magabiztosabb az orosz, hogy ezt az elődöntőt megint magabiztosan hozhatja a jobbára önmagával vívódó Auger Aliassimevel szemben. Addig lesz szoros a meccs, míg egyszer nem bukja az adogatását a kanadai, onnan megnyílik az út Medvedev döntős helyéhez majd.

Medvedev, Daniil - Auger Aliassime, Felix: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp