Igencsak nívós, olyan szombat késő délutáni-korai esti időpontos találkozó ez, de a BVB BL-szereplése okán a liga előre hozta, egészen péntekre, hogy a Dortmund majd tudja nyalogatni a sebeit. Mert az én elképzelésem az, hogy itt sebeket szerez, méghozzá mélyeket.

Egyrészt az említett BL-mérkőzés az, ami megosztja a Dortmund figyelmét és erejét. Már csak azért is, mert elvileg nyeregben van a csapat, de ez már teher, mert amíg a Lipcse majd esélytelenként utazik a City-hez, reálisan senki sem vár tőle továbbjutást, a BVB-től a Chelsea ellen igen. Az a BVB-Chelsea egy igencsak jó és szórakoztató összecsapás volt, meglepően nyílt és őszinte. Nekem az a találkozó beégett, a Chelsea hogy a fenébe nem tudott annyi helyzetből gólt szerezni, azt szerintem ők maguk sem érzik a mai napig. Persze a Kékek egészen fura negatív spirálban vannak, de nem is térjünk el a meccsünktől.

Lényeg a lényeg, hogy ha a Chelsea betalál 3-4 alkalommal, senki sem szólhat egy rossz szót. De amennyire nem ment a góllövés a londoniaknak, annyira megy mostanában a Lipcsének a BVB ellen. A két együttes utolsó 3 meccsét a Lipcse megnyerte, utolsó kettőt meg már simán 4-1 és 3-0 arányban.

Tendencia? Talán igen.

Eleve fura egy csapat ez a BVB, ott volt a sokat emlegetett Leverkusen elleni 0-2, amikor idegenben nyertek, full pocsék játékkal, passzív focival, semmit sem játszva. Nyertek, amit nem kell magyarázni, de a játék képe alapján a 2-0 volt a realitás.

A Lipcse viszont tudja, hogyan kell megütni a BVB-t. A Lipcse, talán a meccs előtt bevitt RB energiaitalnak köszönhetően sokkal nagyobb energiát visz ezekbe a meccsekbe. Agresszívebb, motiváltabb, többet foultol, többek ütközik, de ha másképp akarom megfogalmazni, egyszerűen jobban akarja a sikert.

Ha a tabellára pillantok, akkor azt látom, a BVB-nek jobb az iksz. Persze jobb lenne győzni, mert így a Bayern egész biztos meglép, de az iksz itt a BL előtt talán a BVB-nek beleférne.

A 2023-mas naptári évben a BVB mérlege tétmeccseken 9-0-0. amikor gyengén játszik, amikor rosszul játszik, amikor passzív, akkor is nyer. Viszont ez nem mehet mindig így. A Lipcse pedig a szezon eleji önmagához képest annyit mindenképp fejlődött, hogy már idegenben is nyer, méghozzá nem is keveset. Én amondó vagyok, ma jön a BVB első olyan 2023-mas meccse, amit nem nyer meg.

Borussia Dortmund - RB Leipzig: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp