A két csapat a hétközi kupa fáradalmai után a bajnokságban csap össze.

Először nézzük meg a zöld-fehéreket. A Paks szerencsétlen meccsen van túl, a Vasas harmadik gólja szerintem már elérte a bírói csalás kategóriáját, hiszen Antal spori közvetlenül az eset mellett állt, nem hiszem el, hogy nem látta Balogh színészkedését. Ez a büntető pecsételte meg a Paks sorsát, mert hiába nyomtak utána ezerrel, már csak a szépítésre futotta Bödének.

Ami látszott, hogy Bognár nagyon rosszul csinálja a bemelegítést a csapatával. Mondjuk ahogy én láttam, amikor kinn voltam a meccsükön, ezt a részt a fia csinálja, de csak ezt tudom elképzelni annak okaként, hogy az első 10 percben mintha pályán sem lenne a csapat. Rendre kapnak ilyenkor gólt a Bognár csapatok, már az MTK-nál is megfigyelhető volt ez. Baromi gyorsan elzavarnám a bemelegítéstől a kis Bognárt, mert ameddig ő marad, addig minden mérkőzésen az első 15 perc mehet a kukába. (megéri kivenni azt is, hogy születik gól a 0-10. perc között, a bet365 4.33-as oddson kínálja ezt).

Ebben a játékidőben tehát van egy minuszos hendije a csapatnak. A Zalaegerszeg góljával számolok ide, mivel emlékezetem szerint viszont Moniz nagyon ért a fizikális részhez. Ráadásul szerintem Bognár megint variálni fog a hétközi kupameccs miatt, így a kezdőcsapatban lesznek változások, jöhet pár fiatal, akik a Puskás ellen is pályára léptek, és emlékezhetünk, mekkora káosz volt a védelem az első 30 percben.

A Zalaegerszeg a MOL Fehérvár elleni sikerrel kijöhetett a gödörből, hiszen a Mezőkövesd 4-1-es legyőzése a kupában szép teljesítmény volt, ráadásul jó focival is társult. Benne volt ez a csapatban mindig, de valahogy nem jött ki. Moniz szerintem egy jó edző, az már más tészta, hogy nem felnőtt csapathoz való, hanem a fiatalokhoz, mert kiválóan tudja őket fejleszteni.

Annyira passzol egymáshoz a két csapat játéka, annyira várható a sok gól, hogy meglepett az odds. Valami miatt a fogadóirodák mégsem várják a sok gólos mérkőzést. Talán a kupameccs utáni fáradtság, talán a Zalaegerszeg kicsit gólszegényebb eredménylistája lehet az oka, de én ezt azért kihasználnám, és lecsapnék a viszonylag jó oddsra. Az első félidő 2 gólja nekem tökéletes választásnak tűnik a fent leírtak miatt.

Paksi SE - Zalaegerszegi TE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp